AÖL sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları

AÖL sonuçları açıklandı mı araması internette hız kazandı. Adaylar AÖL sonuçları açıklandı mı diye merak ediyor. AÖL 2023 2. dönem sınavları 24-30 Nisan tarihleri arasında yapıldı. AÖL sınavı tamamlanmasıyla sonuçların açıklanacağı tarih sorgulanmaya başladı. Peki AÖL sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları...

AÖL sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları
AÖL sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları
GİRİŞ 15.05.2023 11:47 GÜNCELLEME 15.05.2023 11:47

AÖL sınav sonuçları için geri sayım başladı. Meraklı gözler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek habere çevrildi. AÖL 2. dönem sınavları 24 Nisan tarihinde yapılmaya başladı. Binlerce Açıköğretim Lisesi öğrencisi, 30 Nisan'a kadar yapılmaya devam eden AÖL sınavlarına katılım sağladı. AÖL 2. dönem sınav sonuçları tarihi araştırılıyor. Peki AÖL sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları...

AÖL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Lise sınavları 24 Nisan 2023 saat 9.30 itibarıyla çevrimiçi olarak uygulanmaya başladı. AÖL sınavları 30 Nisan saat 23.59'a kadar yapıldı. AÖL sınavı sonuçları tarihi öğrenciler tarafından merak ediliyor.

AÖL sınav sonuçları açıklanma tarihi hakkında bir bilgi verilmedi. Sonuçların açıklanacağı tarih belli olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

AÖL SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

MEB tarafından uygulanan AÖL sınavları değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğruyu götürmemektedir. AÖL sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden gerçekleştiriliyor. Sınavda yapılan her doğru soru 5 puan üzerinden değerlendirilmektedir.

2022-2023 ders geçme notu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınana karara göre 45 puan olmaktadır. Bu notun altında kalanlar başarısız olarak sayılacaktır. Bu sebeple öğrencilerin dersi geçmeleri için 9 doğru soru yapmaları gerekmektedir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?