Meslek yüksek okulları 4 yıl oluyor

YÖK, Meslek Yüksek Okullarında reform niteliğinde bir karar aldı. Meslek Yüksek Okullarını 4 yıla çıkarılıyor. Aynı isimle 6 yeni fakültenin açılması da gündemde...

Meslek yüksek okulları 4 yıl oluyor
Meslek yüksek okulları 4 yıl oluyor
GİRİŞ 07.08.2007 13:59 GÜNCELLEME 07.08.2007 13:59
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış
Saygı ÖZTÜRK'ün haberi

 
Yükseköğretim Kurulu, 11 Temmuz 2007 tarihli Genel Kurul Toplantısında; Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakültelerinin, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülmesine, Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulmasına, Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakültelerinin, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam etmesine ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültelerinin kurulmasına karar verdi.

Böylece, 23 üniversitede Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulması ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin işlevini sürdürmesi kararlaştırıldı.

Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007’de yayımlanan “Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi” raporunda açıklanan çalışma, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğinde 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği gibi, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara, 2+2 ( lisans tamamlama) fırsatı da getirecek.

Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri, iş dünyasının taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde eleman yetiştirmek üzere, uygulama ağırlıklı eğitim yapacak.

Halen teknik eğitim fakültesi olarak eğitim yapan kurumların yeni yapıya dönüştürülmeleri ve bunlara ilave olarak, aynı isimle 6 yeni fakültenin açılması, ilgili kararın yasalaşmasından sonra gerçekleşeceği bildirildi.

YORUMLAR 107
  • Buracx 14 yıl önce Şikayet Et
    hem doğru hem yanlış ?. bence meslek lisesiler için iyi bi karar çünkü ordada görülen eğitim sonunda bi işe yarayacak kötü olan ise 2 yıllık 4 yıllık ayrımı diye birşey olmayacak başarılı öğrenci diye birşey kalmayacak herkez okuyacak iş bulmak dahada zorlaşacak bence bu geçiş için mutlaka bir mesleki sınav şart madem mesleki eleman yetiştirmek istiyolar mutlaka bu geçişde bi mesleki sınav şart bilenle bilmeyenin farkı olmalı
    Cevapla
  • baki kılıçoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    MYO lar hakettiği yeri bulmalı artık. 30 Mayısta TBMM de oylayanacak olan Meslek yuksek okulu mezunu herkesin durumunu merakla 1,5 milyon mezun 6 milyon aileleri ile beklemektedir. sayın başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN \'ın konuya dikkatle eğilmesini, 6 milyonun sesini duymasını ve sanayiye güç katacak Teknoloji Fakulteleri kurularak Uygulama Muhendisi Ünvanıyla sahasında her biri uzman olan Teknikerlerin önünü açmasını kendinden istiyoruz. Basına da teşekkür lerimizle
    Cevapla
  • Esra Canan 16 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık. Şayet böyle bir düzenleme yapılırsa şuan mühendislik fakültelerinde okuyanlara büyük haksızlık yapılmış olacaktır, o fakültelere girebilmek için nasıl emek harcandığını herkes biliyordur heralde, myo lara ise elini kolunu sallayan gidebilmektedir, sınavsız geçiş sağolsun!
    Cevapla
  • PROGRAMCITURK 16 yıl önce Şikayet Et
    NE YAPMALIYIM YARDIMMMM. Ben bilgisayar programcılığında okuyorum ve 3 dersim kaldı mezun olma şansım var 3 ders sınavlarından eğer mezun olurda 4 yıllık çıkarsa dgs sınavına girmem gerekiyor bu 4 yıllık için 1 yıl daha bekliyimmi ne zman çıkacak bu bilen varmı SİZCE NE YAPMALIYIM
    Cevapla
  • ferit çalışkan 16 yıl önce Şikayet Et
    bişey daha???. dgs diyosunuz. dgsye en çok 3 defa girilebiliyo. ben üçünüde kullandım. ve malesef kazanamadım. şimdi bu yeni sistemden faydalanabilecekmiyim.? yani bana tekrar sınava girme hakkı doğacakmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...