Kamer Genç'in 'burs vaadi'ne 300 başvuru

Seçim öncesinde "maaşının dörtte birini burs olarak vereceğini" belirten Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç, 300'ün üzerinde öğrencinin başvurduğunu, ancak 40 öğrenciye 50'şer YTL burs verebileceğini söyledi.

Kamer Genç'in 'burs vaadi'ne 300 başvuru
Kamer Genç'in 'burs vaadi'ne 300 başvuru
GİRİŞ 18.09.2007 12:36 GÜNCELLEME 18.09.2007 12:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Meslek Yüksekokulunda okuyan 510 öğrencinin kalması için yurt bulunmadığını söyledi. Genç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Elazığ Fırat Üniversitesine bağlı Tunceli Meslek Yüksekokulunun 510 öğrencisi bulunduğunu, ancak bu öğrencilerin kalması için herhangi yurt bulunmadığını iddia etti.


Yurt-Kur'a bağlı 500 öğrenci kapasiteli yurdun daha önce Milli Savunma Bakanlığına devredildiğini bildiren Genç, okula ait başka bir yurdun ise bu eğitim ve öğretim döneminde kapatıldığını kaydetti. Genç, Tunceli'de üniversite öğrencilerinin kalabileceği yurt, otel veya misafirhane bulunmadığını ifade ederek, öğrencilerin kiralayabileceği ev sayısının sınırlı olduğunu ve kiraların da yüksek olduğunu söyledi.


Kamer Genç, Tunceli'de kalacak yer olmaması nedeniyle öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırmadığını belirterek, "Yetkililerle görüşüyorum, konuyla ilgili bilgisi olan yok. Bu öğrenciler dışarıda mı yatacak? Başka illerde bu tür sorunlar hemen çözülebiliyor. Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden, ihtiyacı olan bina yaptırılabilir. Kullandıkları yurt binası da tekrar öğrencilere tahsis edilebilir" diye konuştu.


BUR İÇİN 300 BAŞVURU OLDU


Seçim öncesinde "maaşının dörtte birini burs olarak vereceğini" söylediğini hatırlatan Genç, burs almak için 300'ün üzerinde öğrencinin başvurduğunu, ancak en fazla ihtiyacı olan 40 öğrenciye 50'şer YTL burs verebileceğini kaydetti

YORUMLAR 3
  • InTeGRaL06 16 yıl önce Şikayet Et
    hehehehhe. milletten sımdıye kadar becerıksızlıgı bıyana caldıgını tekrar gerı verıo bu adam nasıl m.vekili olur anlamıyorum,ben buna sımıt tezgahı emanet etmem :)
    Cevapla
  • seda ser 16 yıl önce Şikayet Et
    bi genç kadar olamayanlara.... bravo gerçektende kamer gençten böyle bir şey beklemezdim.hani adama küfür edip hakaret eden yorumcular bunuda yorumlasalarya..bravo bu adam gerçektende sosyalitmiş...
    Cevapla
  • Frank Mccourt 16 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Keşke diğer milletvekilleride böyle bi çalışma yapsa.Kamer Genç\'i yürekten kutluyorum. Sevgiler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!