KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? GSB Burs/Kredi başvuru sonuç tarihi!

KYK burs başvuru sonuçları, binlerce önlisans ve lisans eğitimi alan öğrenci tarafından araştırılıyor. Yeni eğitim döneminde üniversiteler 28 Ekim- 8 Kasım tarihlerinde KYK burs başvurularını tamamladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek geri ödemesiz ve geri ödemeli eğitim yardımının değerlendirilmesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılıyor. Peki 2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? GSB Burs/Kredi başvuru sonuç tarihi!
KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? GSB Burs/Kredi başvuru sonuç tarihi!
GİRİŞ 28.11.2020 14:01 GÜNCELLEME 28.11.2020 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KYK burs sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Üniversite hayatları boyunca devlet tarafından geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilen  yardımdan yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını 8 Kasım itibariyle tamamladı.  Sonuçlar için sık sık KYK’nın resmi internet sitesini ziyaret eden adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz yıl  KYK başvuru sonuçları  23 gün sonra açıklanmıştı. Başvuruların sona ermesinin ardından 16 gün geçti. Öğrencilerin başvuru esnasında e-devlet üzerinden teyit ettikleri bilgiler kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılarak değerlendirme yapılıyor. Üniversite öğrencilerine KYK burs-kredi çıkması durumunda, ailede eğitim alan öğrenci sayısı, mal varlığı ve aylık gelir gibi kriterler belirleyici unsur oluyor. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin alacakları yardımın geçerli olması için e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylaması gerekiyor. Peki 2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumlarında eğitim alan önlisans ve lisans öğrencilerine eğitim öğretim hayatlarında maddi destek vermek amacıyla verilecek KYK burs-kredi başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. 28 Ekim- 8 Kasım tarihleri arasında yapılan başvuruların Kasım ayı içerisinde açıklanması öngörülüyor. Resmi kaynaklardan henüz KYK burs sonuç tarihiyle ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Konuyla ilgili gelişme yaşandığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenim kredisi sonuçları KYK’nın resmi internet sitesi olan sonuc.kyk.gov.tr adresinden adaylara duyurulacak.  T.C kimlik numarası ile öğrenciler sonuçlarını öğrenebilecek.

Sonuçların ilan edilmesiyle   “Burs alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz olarak burstan faydalanabilecek.

“ Öğrenim kredisi alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşan adaylar geri ödemeli olarak eğitim yardımından faydalanabilir.

KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMA İŞLEMİ NEDİR NASIL YAPILIR?

Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin adım adım yapması gereken işlemler Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanacak. Belirlenen tarihler arasında KYK taahhütname işlemini e-devlet üzerinden tamamlamayan öğrencilerin kazandıkları burs ve kredileri alamayacak. Sonuç ekranında tahsis edilen burs-kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapmak zorundadır. 

18 yaş üzerindeki öğrenciler taahhütnamelerini e-devlet üzerinden kendi hesaplarıyla gerçekleştirebilir. 18 yaşından küçük öğrenciler ise anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra onay işlemini tamamlayabilir. Anne ve babası olmayan öğrenciler ise kanunu vasileri ile birlikte en yakın  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, 

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, 
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, 
Yabancı uyruklu öğrenciler, 
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, 
Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, 
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, 
Açık öğretim ve uzaktan  eğitim öğrencileri,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, 
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , 
burstan yararlanamazlar.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ 2020 İTİBARİYLE NE KADAR?

ÖĞRENİM KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

Ön lisans öğrencileri, 
Lisans öğrencileri, 
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK BURSU NEDEN KESİLİR?

KYK bursu, Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Başarısız olması, 

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, 

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, 

Öğretim kurumunun kapatılması, 

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 

Kesin hükümle mahkum olması durumunda öğrencinin bursu kesilir.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDEN KESİLİR? 

KYK öğrenim kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi, 

Öğretim kurumunun kapatılması, 

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 

Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.

BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİNİN BURSU KREDİYE Mİ DÖNER?

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

YORUMLAR 2
  • Cehdeddin 3 yıl önce Şikayet Et
    550 tl üniversite öğrencisi için çok az bir rakam.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    bencede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar