El Salvador’da maaşlar Bitcoin ile ödenecek

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador’da maaşlar BTC olarak ödenecek. Ülkede ilgili bakanlık konu hakkında açıklamalar yaptı.

El Salvador’da maaşlar Bitcoin ile ödenecek
El Salvador’da maaşlar Bitcoin ile ödenecek
GİRİŞ 16.06.2021 16:30 GÜNCELLEME 16.06.2021 16:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin ve ABD gibi ülkelerin yasakları ve kısıtlamalarıyla boğuşan BTC, geçtiğimiz gün farklı bir haberle gündeme geldi. Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, Bitcoin‘i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Bitcoin 40,000 doların üzerinde tutunduBitcoin 40,000 doların üzerinde tutundu

Bitcoin resmi para birimi olduktan sonra diğer ülkeler ne yapacak?Bitcoin resmi para birimi olduktan sonra diğer ülkeler ne yapacak?

Alışverişin bu kripto para birimiyle yapılmasına da izin veren ülke, yatırımlarını burada sonlandırmıyor. Şimdi de maaşların Bitcoin ile ödenme ihtimali üzerinde konuşuluyor.

BAKANLIKLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI

El Salvador’da ilgili bakanlıklar bu konu üzerinde ortaklaşa çalıştıklarını belirtiyor. Bu yeni gelişme ile ilgili çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ayrıca işverenlerin kripto paranın volatilitesini nasıl ayarlayacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı gibi soruların cevapları belirsizliğini koruyor.

Devlet Başkanı Nayib Bukele‘nin talimatının ardından Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Yardım İşleri Bakanlığı konuyla ilgili ortak çalışmalar düzenliyor. 2001 Parasal Entegrasyon Yasası’nı çıkaran El Salvador, bu tarihten itibaren tüm maaşlarını dolar cinsinden ödüyordu. Bu durum böyle giderse tamamen değişecek. Ancak ABD dolarının muhasebe amacıyla referans para birimi olarak kullanılmaya devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 7
  • Bircihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi kafamda deli sorular bitcoin üretimi sadece enerjiye dayalı ayrıca soğutucu sistemlerde gerekli oda enerjiye dayalı elon musk elektrikli araç üretecek oda enerjiye dayalı dünya nüfusunun sadece 2 milyarı elektrikli araç kullanacak desek bitcoin üretecek enerji nerden bulunacak yada enerji kartelleri enerjiyi nasıl satacak yakın bi zamanda bitcoin ya bu enerji cikmazindan dolayı çok değerlenir yada yasaklanip kaybolur gider
    Cevapla
  • Sami Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Belize Bitcone geçmezse bir Satoshi bile almam! Tövbe tövbe! El Salvador Bitcoin kullansa ne olur kullanmasa ne olur? Geçen ay Bitcoin ile maaşları ödeseydiler mesela bu ay çoğu memur yarım maaşa düşerdi ve haliyle devalüasyon, grev gırla giderdi!
    Cevapla
  • eml 2 yıl önce Şikayet Et
    başkanlar bitcoin yatrımını kurtarmaya çalışıyor muhtemel
    Cevapla
  • sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    global güçler el salvador ile anlaşmış. hayırlı olsun. bir de ABD ile anlaşın da olsun bitsin. korona da bitsin. ama anlaşamazsınız. Derin amerikayla ters düştünüz. şimdi sırada 3-5 milyon nufuslu bir başka ülke vardır. sonra bir başkası derken dünyada 79 ülkede bitcoinle maaş ödeniyor haberini öğrenip güven sağlayacaklar. vs. tam tezgah. tam şeytan işi.
    Cevapla
  • sokağın sesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Desene maaşları her ay değişecek...
    Cevapla
  • Gokhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Degismez Her ay atiyorum 3000 tl maas alan bir isci bundan sonraki aylarda 3000 tl ye denk gelen bicoin alir Sonucta ulkesinde alim gucuyle ilgili bi degisim olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!