ABD'li firmadan milyar dolarlık satın alım

PayPal yeni bir satın alma için kolları sıvadı. PayPal tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket Japonya merkezli Paidy’i satın almak için 2,7 milyar dolar ödeyecek.

ABD'li firmadan milyar dolarlık satın alım
ABD'li firmadan milyar dolarlık satın alım
GİRİŞ 09.09.2021 09:49 GÜNCELLEME 09.09.2021 09:49

Japonya merkezli finansal teknoloji şirketi Paidy, ABD’li PayPal tarafından satın alınıyor. PayPal’ın bu satın alma işlemi için 2,7 milyar dolar ödeyeceği açıklandı.

Satın alma anlaşmasının 2021'in dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. PayPal satın alacağı 143 milyon dolar yatırım alan Paidy'nin eski yatırımcılarından biri.

Değerlemesi 1,2 milyar dolar olarak açıklanan Paidy geçtiğimiz martta 120 milyon dolar yatırım almış ve bugüne kadar yatırımları toplam 400 milyon doları bulmuştu.

Japonya'nın unicornlarından olan Paidy, 2018 yılında Lee Smith ve Russell Cummer tarafından kuruldu. Devralmanın ardından, Japonya merkezli şirket, Paidy'nin başkanı ve CEO'su Riku Sugie ve kurucu ve yönetim kurulu başkanı Russell Cummer, pozisyonlarını korurken, mevcut işini yürütmeye ve markayı sürdürmeye devam edecek. Uygulamanın şu anda 6 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik