Pinterest CEO’sunun istifası şirket hisselerinin bir anda yükselmesine neden oldu

Dünyanın en büyük sosyal ağ platformlarından olan Pinterest, CEO Ben Silbermann'ın istifası sonrası değerine değer kattı. İstifa sonrası şirket hisseleri hızla yükselmeye başladı.

Pinterest CEO’sunun istifası şirket hisselerinin bir anda yükselmesine neden oldu
Pinterest CEO’sunun istifası şirket hisselerinin bir anda yükselmesine neden oldu
GİRİŞ 29.06.2022 14:42 GÜNCELLEME 29.06.2022 15:30

Pinterest tarafından 10 yıldır CEO'luk görevini yürüten Ben Silbermann’ın istifa ettiği açıklandı. İstifa haberinin ardından şirketin hisse senetleri %5′ten fazla yükseldi.

Daha önce Google’ın ticaret işinden sorumlu olan Bill Ready, Çarşamba gününden itibaren yönetimi şirket yönetimini devralacak. Google’a katılmadan önce Ready, PayPal’ın başkan yardımcısı ve operasyondan sorumlu başkanıydı. Yaklaşık üç yıldan Google’da çalışıyordu.

PİNTEREST E-TİCARETE YÖNELİYOR

Aylık 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Pinterest, uzun süredir reklamcılık işine odaklanıyor. Ancak son yıllarda, e-ticareti daha fazla öncelik haline getirmek için değişikliğe gidiyor. Bu amaçla bu ayın başlarında şirket , moda markaları için yapay zeka destekli bir alışveriş platformu olan The Yes’i satın aldığını duyurdu.

Şirket tarafından yönetim değişikliği ile ilgili “Bir sonraki bölümümüzde, Pinner’ların gördükleri tüm harika fikirleri satın almasına, denemesine ve harekete geçirmesine yardımcı olmaya odaklanacağız. Bill bu geçiş için harika bir lider” açıklaması yapıldı.

Pinterest’in hisseleri bugüne kadar %45.8 değer kaybetti. Yeni görevlendirilen CEO Pinterest'in  yeni vizyonuna katkı sunacak. 

Bill Ready daha önce Google’ın e-ticarette Amazon’a karşı rekabet etme konusundaki çabalarına liderlik etmekle görevlendirilmişti. Örneğin, bu yılın başlarında, Ready ve ekibi, insanların bir Google arama sayfasından tek bir tıklamayla ödeme aşamasına geçmelerini sağlayan bir özellik başlatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!