Osmaniye'de satılık ve kiralık evler için 'fahiş fiyat' soruşturması

Osmaniye'de, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ev satışı ve kira bedellerindeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Osmaniye'de satılık ve kiralık evler için 'fahiş fiyat' soruşturması
Osmaniye'de satılık ve kiralık evler için 'fahiş fiyat' soruşturması
GİRİŞ 02.03.2023 11:54 GÜNCELLEME 02.03.2023 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat tarihinde ve sonrasında yaşanan depremler neticesinde kentte bazı binaların yıkılarak ağır hasar aldığı vurgulandı. Depremler sonrasında, ildeki bazı ev sahipleri ve emlakçılar tarafından kira ve satış bedellerinde yaklaşık 5 kat artış gibi fahiş artışlar yapıldığı, hasarlı evlerin hasarsız olarak kiraya verilmeye çalışıldığı hususunda elde edilen bilgilerin ardından resen ve ivedi olarak soruşturma işlemlerine başlanıldığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ENFLASYONU DÜŞÜRÜN HEPSİ BİTER millet tâbiki zor durumda evleri olanlarda zor durumda o yüzden ev kiralarını yükseltiyorlar hükümet soruşturma açacağına enflasyonu düşürsün!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında