Otomobilde 6 ay 6 bin kilometre cezası! 35 milyonu geçti

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobilde 6 ay 6 bin kilometre satış kısıtlamasına aykırı faaliyette bulunan otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan idari para cezasının 35 milyon 110 bin 527 liraya ulaştığını bildirdi.

GİRİŞ 09.03.2023 14:22 GÜNCELLEME 09.03.2023 17:40
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığınca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden otomobil yetkili bayileri ile oto galeriler nezdinde kamuoyunda 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında Bakanlığımızca gerçekleştirilen denetimler sonucunda geçtiğimiz günlerde 36 işletmeye toplam 15.905.127 Türk lirası idari para cezası uygulanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu defa aynı düzenleme çerçevesinde 1-8 Mart tarihleri arasında yapılan denetimler sonucunda 47 işletme hakkında 19.205.400 Türk lirası idari para cezası uygulanmıştır. Böylelikle Bakanlığımızca otomobil yetkili bayileri ile oto galerilerine uygulanan idari para cezası toplamı 35.110.527 Türk lirasına ulaşmıştır." denildi. 

"İşletmeler arasındaki rekabeti bozucu faaliyetleri engelleyerek piyasanın düzgün işlemesini sağlamak ve böylece tüketicilerimizin ikinci el taşıta ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Bakanlığımızca önümüzdeki günlerde de bu denetimlere devam edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    3 aydır 0 araba bulamıyorum ..bulsamda bayi liste fiyatını takmıyor..daha caydırıcı cezalar gelmeli..
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabayı ocakta teslim aldım. Şu an 9.500 km'de satmam da bir engel var mı?
    Cevapla
  • Gaziantep 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Buralarda insanlar 3 hafta dondurucu soğukta arabalarında yattı …havalar ısındı ama halen yatanlar var…araba ne kadar hayati bir araçmış….şimdi bu cezalara gelelim …bu işi yapanların sayısına bölsen galeri bayi başına 1000 tl düşer mi acaba … onları ödüllendiriyorsunuz resmen teşvik eder gibi ne kadar kolaymış bu iş diyorsunuz…burada araba alacakken bu furya yüzünden alamayan ailelerin o soğukta açıkta kalan tüm çocuklar la bebelerinin ahı bu işi yapanların üzerine olsun…
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san,devlet öyldbir slırki alacağını,af sadece faiz kısmına çıkıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devede kulak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim