Müthiş haberler peş peşe geliyor! GÖZDE'nin ilk teslimatı gerçekleşti!

ASELSAN tarafından geliştirilen GÖZDE Güdüm Kiti, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. GÖZDE, Türk SİHA’larının yeni pençesi olacak.

GİRİŞ 15.09.2023 07:13 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:14
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayii bünyesinde, güdümlü mühimmat çalışmaları son hızla devam ediyor. Kısa süre önce TOLUN Mühimmatı’nın ilk ihracatını duyuran ASELSAN, bu alanda yeni bir başarıya imza attı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda ASELSAN bünyesinde ve TÜBİTAK-SAGE işbirliği ile geliştirilen GÖZDE Güdüm Kiti’nin ilk teslimatı gerçekleştirildi. F-16 savaş uçakları için tasarlanan GÖZDE’nin Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA)’na entegrasyon çalışmaları başarıyla sürdürülmektedir.

Görev yaptığı coğrafyalarda her daim sivillerin zarar görmemesini önceliği olarak belirleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hassas vuruş kabiliyeti, GÖZDE Güdüm Kiti ile daha üst seviyeye çıkarılmış oldu.

Harp başlığı olarak Mk-82 bombasını kullanan GÖZDE Güdüm Kiti, GPS/INS navigasyon sistemleri ve lazer arayıcı başlık ile 3 metreden hassas vuruş kabiliyetine sahip. Yüksek hızla seyir halindeki hareketli hedefleri de vurabilen GÖZDE, ayarlanabilir yükseklikte infilak edebiliyor.

GÜDÜMLÜ MÜHİMMAT ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk savunma sanayii sektörü, ihtiyaç duyulan her türlü mühimmatın geliştirilmesi yönünde çalışmalarına devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren mühimmatların, özellikle ‘Combat Proven’ statüsüne ulaştıktan sonra ihracat arenasında da boy gösterdiği gözlemleniyor.

Türkiye son 8 yıllık dönemde, özellikle SİHA ihracatlarının da etkisiyle 40’tan fazla ülkeye mühimmat ihracat etme başarısı gösterdi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST.COM
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Sakaryalı 7 ay önce Şikayet Et
    Nükleer gücü olanlar bu silahı ASLA ASLA kullanamaz! Dünya 1945 te değil. Teknoloji ile bu sistemler kullanılamaz hale gelmiştir.Sadece blöf.
    Cevapla
  • medo 7 ay önce Şikayet Et
    Memlekette yapılan her türlü şeye, bir bahane uydurup karşı çıkan istemezükçü kafalar. Şu anda Ukrayna Rusya savaşında hangi silahlar kullanılıyor acaba, ki dünya da en fazla nükleer silah Rusya da var.
    Cevapla
  • arda 7 ay önce Şikayet Et
    nükleer silahın yoksa ne yaparsan yap nükleer silahı olan ülkeye karşı eziksin
    Cevapla
  • yerlioğlu 7 ay önce Şikayet Et
    doğru. ancak şuda gerçek. atana atarlar.bu yüzden şimdiki düzende pek ihtimal vermiyorum.
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Maşallah Barekallah. Daha iyilerini de görmeyi nasip etsin Allah hepimize.
    Cevapla
  • Yılmaz 7 ay önce Şikayet Et
    Oh oh ne güzel biz teslimat yaptıkça herşeye zam geliyor maşallah
    Cevapla
  • millioğlu 7 ay önce Şikayet Et
    yinede özgürlük daha kıymetli. en azından bu silah gücü bizi ABD'nin v.s. emireri olmaktan kurtardı. inşallah büyüklerimiz hata yapmazsa ekonomik olarakda iyileşiriz.
    Cevapla
  • Cesur ADAM 7 ay önce Şikayet Et
    Canım kardeşim. 1980 1 dolar 70₺ 2001 1 dolar 1.500.000 birbucuk MİLYON TL. Nasıl zam eee ne üretildi bayrak ipi
    Cevapla
  • palulu 7 ay önce Şikayet Et
    Ya blraz da ekonomi rahatlasa şu chp zihniyeti sesini kesse bir damla mazot 40 şira insaf ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!