Müftü şehirdeki protestoyu 'yılan'la önledi

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin henüz bulunamaması kentte sinirlerin gerilmesine neden oluyor. Kars Müftüsü'nün cemaate verdiği yılanlı örnek, protestoları durdurdu.

Müftü şehirdeki protestoyu 'yılan'la önledi
Müftü şehirdeki protestoyu 'yılan'la önledi
GİRİŞ 11.04.2014 16:05 GÜNCELLEME 11.04.2014 16:05

Kars Müftüsü Mehmet Genç, Ortakapı Mahallesindeki Merkez Camisinde verdiği vaazla 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldürülmesi ve katilin yakalanmamasını protesto etmek için cuma namazından sonrası için hazırlık yapanları durdurdu. Cuma hutbesi öncesinde verdiği vaazda Müftü Mehmet Genç şunları söyledi:

"Yılan bize dokunmaz dememeliyiz. Yılanın görevi nedir? Her zaman sokmaktır. O zararlı olan mahluk, her zaman zararlıdır. O zaman ne yapacağız? Bunun için hepimiz sadık, samimi, sağduyulu, aklıselim olacağız. Şu an herkes ne diyor: Güvenlik güçleri bu adamı bulsun. Siz güvenlik güçlerine şahitlik etmezseniz, gördüğünüzü söylemezseniz, aranızda yaşayanı kollayacak şekilde hareket etmiş olursunuz. Yapılan bu eylemler, yürüyüşler, içinizdeki öfkeyi dışa vuruştur. Yadırgayamayız, ama başka canlara zarar vermeyin. Sakin olacak ve Allah'a sığınacağız. Duamızda, ibadetimizde samimi olacağız. Hepimiz din kardeşiyiz, kin tutmayın, adalete güvenin. Her şeyin adaletli bir şekilde olması için adalete teslim etmeliyiz. Adaleti devlet sağlar. Allah bir daha böyle vahşi olayları yaşatmasın. Cuma gününün hürmetine inşallah bugün yakalanır ve kutlu doğum haftasına huzurla gireriz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'