Kars'ta tepki çığ gibi büyüyor!

Kars'ta 9 yaşındaki Mert'in cinsel istismara uğradıktan sonra katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Cumhuriyet Meydanı'nda biraraya gelen çok sayıda vatandaş, 'Mert'e uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı, katilin bulunmasını istedi

Kars'ta tepki çığ gibi büyüyor!
Kars'ta tepki çığ gibi büyüyor!
GİRİŞ 11.04.2014 07:43 GÜNCELLEME 11.04.2014 09:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Esnaf tepki için işyerlerini açmadı, binlerce kişi katili lanetledi. Aileye destek vermek isteyen vatandaşlar, dün de sokaklara döküldü. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Karslılar, ellerindeki dövizlerle 'Mert için adalet istiyoruz', 'Mert'e uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı.

CADDEYE MERT'İN ADI VERİLSİN

Öfkesi dinmeyen vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Mert'in yakını Burhan A., yeğeninin son görüldüğü yer olan Digor Pazarı'na ya bir anıt, ya bir çeşme yapılmasını, ya da küçük çocuğun adının o caddeye verilmesini istedi. Vatandaşlar, daha sonra Mert'in değişimli eğitim gördüğü Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nun önüne geldi. Mert'in okul arkadaşları da pencerelere çıkarak gruba destek verdi. Mert'in anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gruptakiler, daha sonra dağıldı. Aileye toplu başsağlığı dileğinde bulunan ve destek veren Kars esnafı da dün işyerlerini açmadı. Mert için Fethiye Camisi'nde mevlit okutuldu.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE EYLEM

Bu arada, Mert'in katilin yakalanması için Boğaziçi Köprüsü'nde de eylemi yapıldı. Mert'in İstanbul'da yaşayan yakınları, dün saat 12.30'da Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası'ndaki gişeler önünde toplandı. Aralarında Mert'in amcası Cemil A.'nın da bulunduğu 30 kişilik grup, 'Çocuklar uyurken susulur ölürken değil' ve 'Mert ölümsüzdür, katili hesap verecek' yazılı pankartlar açtı. Burada kısa bir oturma eylemi yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

MOBESE kayıtları incelemede

Kars Valisi Eyüp Tepe, Mert'in katiline en kısa sürede ulaşmak için ekiplerin büyük bir titizlikle çalıştığını söyledi. Tepe yaptığı açıklamada, 'Sadece o bölgedeki değil bütün Kars'taki MOBESE kayıtları ekipler tarafından teker teker an an inceleniyor eşkale uyan şahsa ulaşabilmek adına. Bununla alakalı uzman iki arkadaşımızı da arkadaşlarımıza destek olmaları amacıyla davet ettik, geldiler, çalışıyorlar. Ankara'dan Asayiş Daire Başkanlığı'ndan cinayet konularıyla alakalı tecrübeli bir ekibi davet etmiştik' dedi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

'Bu delillerden sonra şüpheli olabilecek ya da delillerin bizi götürdüğünü düşündüğümüz kişiler teker teker izlenmeye alınacak' diyen Tepe, şunları kaydetti: 'Sonrasında bu insanların aynı örnekleri kan örneğinden tutun diğer örneklerine kadar hepsi alınacak. Şu anda polis delilden şahsa ulaşma yöntemini uyguluyor. Bu aşamadayız. Bütün vatandaşlarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin sükunet ve sağduyu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Şu yapılanlar elbette duygusal ve son derece saygı duyulacak hareketler fakat bunun devam etmesi emniyetin çalışma düzenini bozuyor. Emniyetimiz odaklanamıyor.'

YORUMLAR 4
  • Hakkı Savun 10 yıl önce Şikayet Et
    Masumların haklarını korumak için. Belirli şartlarda idam cezası tekrar uygulamaya konulmalı.
    Cevapla
  • okay sercen 10 yıl önce Şikayet Et
    yapılacak tek şey katli bulup ailesinin önüne atmak.onlar versin cezasını.. Yanlarında olamasak da hepimizin duaları onlarla.kesinlikle o caninin en kısa zamanda bulunması en ağır cezayı alması gerekir.o caninin dışarıda geçirdiği her saniye emniyet güçleri başta bütün yetkililerin ayıbıdır.
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Adelet Dağıtanlar!. Yıllar önce İstanbul Ümraniye'de bir anne-kıza (birisinin adı Hanım Yeşilyurt idi) saldıran katiller tecavüz ettikten sonra kızı öldürür, anneyi de öldü sanarak bırakırlar ama anne yaşama tutunmayı başarır. Katillerin ne kadar yattığını merak mı ettiniz. Sadece 7 yıl. (dışarı çıkalı bile yıllar oldu) Yeri geldiğinde DÖNER BIÇAĞINI, bir mesleğin icrasında kullanılan bir alet sayan HUKUK ADAMLARI yeri geldiğinde bir TERLİĞİ silah sayarlar. Bu mu sizin adaletiniz? İnsan katledenin yaptığı yanına kar kalıyor neredeyse. Ey Hakimler! ADALET DAĞITIN ADALET!
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde uygulanan Devlet Hukuku, suçu sabit görülenlere verilen cezalar. Halkın Devlete karşı olan güvenirliğini zayıflatmaktadır. Dolayısıyla; Ülkemizde uygulanan adalet suç işlemeyen insanları mağdur ediyor. insanları bu şekilde sokağa döken devlet işleyişinin Hukuksuz uygulamalarıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik