Bu çocuklar 70 gündür okul görmedi

Pamuk toplamaya Şanlıurfa'dan Antalya Manavgat'a gelen 4 ailenin 6 çocuğu okul çağında olmasına karşı 70 gündür okula gidemiyor.

Bu çocuklar 70 gündür okul görmedi
Bu çocuklar 70 gündür okul görmedi
GİRİŞ 25.11.2014 18:28 GÜNCELLEME 25.11.2014 18:28

6 çocuk, ailecek pamuk toplamaya geldiği için Bereket Mahallesi'nde yaşıyor. 4 ailenin 17 çocuğu olduğu, 6'sının 15 Eylül'de okullar açılmasına rağmen hiç okula gitmediği belirtiliyor. Ailecek Şanlıurfa'dan Manavgat'a pamuk toplamaya geldiklerini anlatan baba İsa Baykuş, okul çağında 3 çocuğunun olduğunu, tarım işçisi oldukları için çocukları da yanında getirdikleri için okula gönderemediklerini söyledi. İsa Baykuş, "Ekmek parası için Manavgat'a geldiğimiz için çocuklarımızı da yanımızda getirdik. Üç çocuğum Urfa'da olsa okula giderdi ama bizimle pamuk toplamaya geldiği için gidemiyor. Şu anda ekmek parası kazanmak okula gitmeden daha önemli. 15 gün sonra Urfa'ya dönünce çocukları okula göndereceğiz." dedi.

Mehmet Baykuş da 3 çocuğunun pamuk toplamak için geldiklerinden okula gönderemediklerini söyledi. Mevsimlik işçilerin çocuklarının okula zamanında gidememesinin Urfalı çocukların kaderi olduğunu belirten ağabey Baykuş, "Kalabalık bir aile yapımız var. Rızkımızı kazanmak zorundayız. Helal bir şekilde rızkımızı kazanmak için Urfa'dan Manavgat'a geldik. Çocuklarımızı da yanımızda getirdiğimiz için çocuklar mecburen okula gidemedi." açıklamasında bulundu.

Pamuk toplayıcısı Ömer Yıldız, tarım işçilerinin çocuklarının Urfa'da okula bir kaç ay rötarlı başladığını, insanların karnını doyurmak için buna mecbur kaldığını kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu