Kolu çıktığı için gittiği hastaneden cenaze çıktı!

Erzurum'da omzu çıkan 14 yaşındaki Ebru Odabaşı, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kolu çıktığı için gittiği hastaneden cenaze çıktı!
Kolu çıktığı için gittiği hastaneden cenaze çıktı!
GİRİŞ 06.02.2015 15:28 GÜNCELLEME 06.02.2015 15:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hastane ve doktorlardan şikayetçi olacağını belirten Ebru'nun babası İsrafil Odabaşı, "Kolu, bacağı kopan hastaneye gelip sağlam çıkıyor. Ben kızımı ayakları ile getirdim, şimdi cenazesini alıyorum. Allah böyle acıyı düşmanıma yaşatmasın. Çiçek gibi kızımı getirdim solmuş götürüyorum. Ebru'nun ölümünü Sağlık Bakanlığı duysun" dedi.

Pasinler'de çiftçilik yapan Münire- İsrafil Odabaşı çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Ebru Odabaşı, geçen 4 Şubat'ta evde altındaki minderi kaldırmak isterken sol kolu omzundan çıktı. O an evde bulunan babası müdahale edip çıkık kolu yerine yerleştirmeye çalıştı. Ardından Pasinler Devlet Hastanesi'nde ilk müdahale yapılan Ebru, saat 14.00'de Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÖLDÜ

Acil Serviste film çekilen Ebru'nun kolunun yerinde olduğu tespit edildi ve müşahede altına alındı. Burada yaklaşık 4.5 saat kalan Ebru Odabaşı'nın kolundaki morarmanın artması üzerine doktorlar, genç kızı yakındaki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk etmek istedi, ancak  yer olmadığı belirtildi. Bunun üzerine İsrafil Odabaşı, kızını acilden çıkararak taksiyle Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil Servis'te bir doktorun müdahale ettiği Ebru, Ortopedi Servisi'ne yatırıldı. Tetkikleri yapılıp hayati tehlikesinin bulunmadığı söylenen Ebru'nun 5 Şubat sabaha karşı saat 04.00 civarında tansiyonu düştü, yapılan müdahalelere rağmen saat 07.30 sıralarında kalbi durdu. Yaklaşık 1- 1,5 saatlik anestezi ekibinin yaptığı müdahaleye rağmen Ebru yaşama döndürülemedi.

ÖLÜM SEBEBİNİ OTOPSİ SONUCU BELİRLEYECEK

Ortopedik eklem ve kemik hastalıklarından ölüm çok nadir görülürken,  Pasinler 13 Mart Ortaokulu 8'inci sınıfın takdirli öğrencisi Ebru'nun ölüm nedenin saptanması için Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

Alınan örneklerden bir bölümünü Trabzon Adli Tıp Kurumu, diğer bölümünü ise Erzurum Adli Tıp Kurumu değerlendirecek ve Ebru'nun kesin ölüm nedenini belirleyecek.
 
GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Ebru Odabaşı'nın  cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak toprağa verilmek üzere Pasinler İlçesi'ne götürüldü. Kale Mahallesi'ndeki Çermiktepe Camii'nde cuma namazının ardından cenaze namazına Pasinler Belediye Başkanı Uysal Sertoğlu, babası İsrafil Odabaşı, yakınları, öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. 
 
Kılınan cenaze namazının ardından Ebru Odabaşı, gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Çekik gözlerinden dolayı çevresi tarafından 'Japon' lakabıyla sevilen Ebru'nun öğretmenleri, çok başarılı ve uysal bir öğrenci olduğunu söyledi.

'DOKTOR OLMAK İSTİYORDU'
 
Okulunda başarılı bir öğrenci olan Ebru'nun okuyup doktor olmak istediğini vurgulayan baba İsrafil Odabaşı, "Kızım çok başarılı ve zekiydi. Burs kazanmıştı. Bir soruyu çözemediği zaman öğretmenlerini uykudan uyandırıp yaptırırdı. Böyle bir acı olamaz. İhmali olan doktorlardan şikayetçiyim, onlardan davacı olacağım" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Müslüman Hekim 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün yüksekten kafa üstü düşmüş bir çocuğun babasına ısrarla film çektirelim dedik. Kafasında kanama yok gerek yok dedi. Bu çocuk yarın beyin kanamasından ölse gene pis olan cani olan biz doktorlar olacaz. Hakkımı helal etmiyorum doktor düşmanlarına
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    hemde ünüversite hastanesinde türkiyede okumuş ve ünüversitede kalmış doktorlar vay memleketin haline.
    Cevapla
  • reel 9 yıl önce Şikayet Et
    ''Ortopedik eklem ve kemik hastalıklarından ölüm çok nadir'' diye yazmışınız böyle bir şey yok her hastalığın veya bölümün bellibir mortalite oranı vardır. Sonuçta ölüm Allahtan biz sadece vesileyiz
    Cevapla
  • ERZURUMLU TANER 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH tan RAHMET DİLERİM. adamlar doktora saldırsa kıyamet kopacak ama incelemede ne olacak hata yok denecek örtülecek. ne yazık ki memleketin hali bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!