İstanbul'da korkunç kaza! Operatör can verdi

İstanbul Kağıthane'de Rezidans inşaatında vinç, 20 metrelik temele düştü, vinç operatörü feci şekilde can verdi.

GİRİŞ 21.04.2015 15:29 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul Kağıthane Çeliktepe Mahallesi Buhara Sokak’ta saat 10.00 sıralarında yaşanan kazada, işi biten ankraj makinasını dışarıya çıkarmak için vinç çağrıldı. Olay yerine vinç getiren 47 yaşındaki Fatih Fidan, makineyi bağladı. Daha sonra vincin üzerindeki kumanda bölümüne çıkan Fatih Fidan, makinayı 20 metreden yukarıya çekmeye başladı. Bu sırada ağırlığın etkisi ile vinç, kaldırdığı iş makinası ile temele düştü.

İnşaat çalışanları hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları muayenede, Fatih Fidan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri, ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı olay yerinde araştırma yaptı. Daha sonra cenaze itfayeciler tarafından başka bir vinçle temelden çıkarıldı. Cenaze İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

VİNCİN DEVRİLME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Vincin devrilme anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde vinç operatörünün vincin üstüne çıkması ve vinci hareket ettirmesi görülüyor. Daha sonra ağırlığın etkisi ile dengesini kaybeden vinç inşaatın temeline düşüyor. Vincin düştüğünü gören vatandaşlar da kaza yerine koşuyor.


 
Görgü tanığı Kenan Başpınar, "İnşaatın temelinden iş makinasını çekerken vinç ağırlığa dayanamadı. Bu sırada 20 metreden temele düştü. Vinç operatörü hayatını kaybetti" dedi.  Bir mahalle sakini de, "Sabahleyin inşaatta çalışma yapmak için vinç geldi. Vinç daha çalışmaya başladığı ilk hamlede devrilerek aşağıya düştü. Vincin ayaklarından biri tam oturmadığı için dengesini sağlayamadı. Ağırlığa da dayanamayınca devrildi" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 30
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Herşey kader ile takdir edilmiştir. Ecel birdir değişmez. Rabbim merhuma rahmet eylesin. Helal rızk peşinde ve insanların zaruri bir ihtiyacını temin ettiği bir işte çalışırken vefat eden Fatih abimiz inşaallah manevi şehid hükmündedir. Zaten itikadı sağlam, 5 vakit namazında bir abimizdi. Allah bize de imanlı bir ölüm nasip etsin. Amin...
    Cevapla
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin.dikkatsizlikten ve ihmalkarlıktan çok canlar kaybettik.ailesine allah sabır versin....
    Cevapla
  • Murat Bulat 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Vinç işi şakaya gelmez. ayakların tam oturduğu ve oturduğu zeminin sağlamlığı kesinlikle kontrol edilmeli. Kaldırılacak yükün ağırlığı ölçülmeli, Kapasitenin içinde olduğu kontor edilmeli ağır yükler yandan yüklenmemeli ve mutlaka beş on cm kaldırılıp biraz beklenmeli ve ondan sonra kaldırmaya devam edilmeli.
    Cevapla
  • Gürcan orak 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bu bilginizden dolayı teşekkürler Murat bey Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun Vinç operatörüne hayat böyle ömrünün 47 yılı dikkatle geçer basit bir hatadan hayatımızı kaybederiz..
    Cevapla
  • Haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    Sehrin gobende bu kadar buyk cukur nede kaziyorlar ki is givelini al is yap izledim adamda suc dikkat et
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    yandan yük alması hata. vincin kulesi aracın arkasına doğru olmalıydı. ALLAH rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı