300 koyunu zehirli yemle telef ettiler

Konya'da meralık alanda otlayan yaklaşık 300 damızlık koyun kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli yem verilerek telef edildi.

300 koyunu zehirli yemle telef ettiler
300 koyunu zehirli yemle telef ettiler
GİRİŞ 06.09.2015 01:44 GÜNCELLEME 06.09.2015 01:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Can çekişen çoğu koyun ise acı çekmemeleri için sahipleri tarafından boğazları kesildi.

Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi içinde bulunan meralık alanda meydana geldi. İddiaya göre hayvancılıkla uğraşan 30 aile yaklaşık bine yakın damızlık koyunlarını otlamaları için meraya saldı. Akşam üzeri hayvanlarını toplamak için meraya giden hayvan sahipleri yaklaşık 300 koyunu can çekişirken buldu. Çevrede inceleme yapan vatandaşlar meralık alanın çevresinde zehirli besi yemleri olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi. Hayvan sahipleri doğum aşamasında olan koyunları daha fazla can çekişmeleleri için boğazlarını kesti.

Ölü sayısının saat geçtikçe artabileceğini söyleyen muhtar İsmail Kaya, ''Akşam bir geldik hayvanlar tarla içinde yatıyor. Çevreye baktık ki zehirli besi yemleri var. Bu insanlığa sığar mı? Bunu kim yaptıysa bulunmasını istiyoruz. Bu hayvanların çoğu 1 ay içerisinde doğum yapacak. Bunlar bizim geçim kaynağımız'' dedi.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin incelemeleri sonucu hayvanların kesin ölüm sebebinin netlik kazanacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Helal mi haram mı 8 yıl önce Şikayet Et
    Zehirlenmiş hayvanı yiyecek değiller. Hayvanlar saatlerce can çekişmesin diye kesilmiştir. Bu aşamada eti helalmi harammı olacak diye bakılmaz.
    Cevapla
  • ali osman 8 yıl önce Şikayet Et
    her kim yaptıysa bulundugunda aynı yöntemle hayvanlara ne verildiyse onu versınler yazıklar olsun hesabını sorarlar bnun elbet sizee nasıl bir milletimiz var artık anlamakta inanki güçlük çekiyorum
    Cevapla
  • yılcas 8 yıl önce Şikayet Et
    araştırın bulun, yapanı da, yaptıranı da hepsini infaz edin, bak bir daha konyada böyle birşey oluyor mu
    Cevapla
  • Helal/Haram 8 yıl önce Şikayet Et
    Koyunlar, acı çekmemeleri için kesilmemiştir. Müslümana ölmüş hayvan eti haramdır. Ancak kesilirse helaldir. Ölmüş hayvanın bedeni her hastalığı barındırır.
    Cevapla
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Tipik bir yahudi oyunu. Düsmani önce maddi zarara sok zayiflat. Bunu yapanin yatacak yeri yok. Nasil bir vicdansizliktir hayvanlarin günahi ne. Varsa bir sorunun git sahibi ile görüs veya hukuki yolu dene. Ben bunun bile PKK'lilar tarafindan yapilmis olabilecegini bile düsünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi