Polis dayağına valilikten soruşturma

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir okul bahçesinde meydana gelen kavgada polislerin bir vatandaşı darp ettiği iddiasıyla ilgili valilik soruşturma başlattı.

Polis dayağına valilikten soruşturma
Polis dayağına valilikten soruşturma
GİRİŞ 05.04.2013 15:15 GÜNCELLEME 05.04.2013 15:15

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil Kaymakamlığı ile olayı masaya yatırdıklarını belirterek, “Olayın adli boyutuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı zaten. Biz de ilçedeki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak idari soruşturma başlattık.

Basında yer alan tüm iddialar, eldeki tespitlerin her birinin net olarak ortaya çıkması için soruşturma başlattık.Polis, öğrenci ve aileler arasında çıkan bir kavgayı önlemek için oraya giderken, okul bahçesinde ne gibi sıkıntılar yaşandığının ortaya çıkarması için gerekeni yapacağız.” dedi.

Bismil'in Kooperatif Mahallesi'nde bir öğrenci yurdunda veli toplantısı yapılırken, dışarıda öğrenciler arasında yaşanan kavgaya polis ekipleri müdahale etmişti. Polisin müdahalesini cep telefonu ile görüntülemeye çalışan Mesut E. ile polisler arasında arbede yaşanmıştı. Darp edilen Mesut E. Diyarbakır'da tedavi altına alınmıştı. Gözaltına alındıktan önce ve sonrasında darp edildiğini belirten Mesut E. polislerden şikayetçi oldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!