Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Karakolu'nun ek binasını yapımını protesto eden köylülerle jandarma arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Lice'de ortalık  karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!
Lice'de ortalık karıştı: 1 ölü, 6 yaralı!
GİRİŞ 28.06.2013 18:42 GÜNCELLEME 29.06.2013 16:49
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinde 50 kişilik bir grup Kayacık Jandarma Karakolu'nun ek binasının yapımını protesto etmek için karakol önünde toplandı. Göstericilerin inşaat alanındaki çadırları yakması ve molotof atması üzerine jandarma ekipleri tarafından biber gazıyla müdahale etti. Arbede yaşanması üzerine askerler tarafından uyarı ateşi açıldı. Çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • ahmet kadı 10 yıl önce Şikayet Et
    çok zor............. bunlarla barış, çözüm kelimeleri yan yana gelemez....başbakan boşuna uğraşıyor....zor....
    Cevapla
  • yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Acilima hep temkinli yaklasiyorum yorumlarimida ona göre yapmaya calisiyorum. Acilim v.s adi neyse biraz dagdaki ve köydekileri simartti.Bunun doguracagi olaylar irili ufakli baslar her zaman... Sonunu hesap edemezsen acilim olur felaket..Simdi birde müfettis yollayacaklarmis oraya mutlaka o karakol komutani suclu olur demedi demeyin..
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    akp liler..su uyur düşman uyumaz. bunların gerçek yüzü bu....bunlarla yola çıkılmaz....
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    yüz verdiniz çekin şimdi. bu vatan hainlerine yüz veren akp liler daha bunlar iyi günlerimiz açılımınız batsın sizin
    Cevapla
  • HÜSEYIN 10 yıl önce Şikayet Et
    kısacası dağdakiler indi şehre. 200 kişilik grup diyorlar. bunların 50 tanesi jandarmaya saldırıp çadırları yakmışlar. Molotof atmışlar her nerden getirdilerse bunlar nasıl köylü anlamadım. köylüm ne anlar Molotof tan. bence köylü falan değil işlerinde baya uzmanlar. ölü ve yaralı olduğuna göre bunlar askerin canına kast etmişler. (askerin canına bir teröristler kast eder.) yoksa asker kolay kolay kimseye hele köylüye silah doğrultmaz. .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...