Savcının Gezi eylemleri ile ilgili kararı

31 Mayıs'ta yaşanan Gezi Parkı olaylarında takipsizlik kararı çıktı.

Savcının Gezi eylemleri ile ilgili kararı
Savcının Gezi eylemleri ile ilgili kararı
GİRİŞ 16.01.2014 17:06 GÜNCELLEME 16.01.2014 17:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Savcı, "Barışçıl gösteri, izinsiz bile olsa demokratik haktır. Barışçıl gösteriye katılanlar hakkında dava açmak AİHM kararlarına aykırı" dedi.

27 Mayıs 2013'te küçük çaplı olaylar olarak başlayan Gezi eylemleri, 31 Mayıs günü sabahı Gezi Parkı'na kurulmuş çadırlara müdahale edilmesinin ardından, geniş çaplı toplumsal gösterilere dönüştü.

31 Mayıs günü gerçekleşen gösterilerde, İstanbul'da çok sayıda kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan 74 kişi aleyhinde de soruşturma başlatılmıştı.

Göstericiler polis tarafından, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek ve güvenlik güçlerine direnmek suçlamalarıyla gözaltına alınmışlardı.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcı, şu kararı verdi;

Savcı Hüseyin Aslan, 74 kişi hakkında "takipsizlik" kararı verdi. Kararda, savcının takipsizlik kararı konusunda çarpıcı gerekçeler yer aldı;

-Göstericiler, barışçıl bir gösteriye katılmışlardır
-İzinsiz bile gerçekleşse, barışçıl bir gösteriye katılmak, AİHM kararları uyarınca suç teşkil etmez.
-Göstericilerin yaptığı, demokratik haklarının kullanılmasıdır.
-Göstericiler, mahkeme tarafından da hukuka aykırı bulunan ve iptal edilen Taksim Yayalaştırma Projesinin, idare tarafından uygulanma isteğine karşı bir araya gelmişlerdir.
-Göstericiler, ceza gerektirecek herhangi bir suça karışmamışlardır.

YORUMLAR 11
  • Murat Yardım 10 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırım taşı değildi ki atılanlar.. Orada polise atılanlar kaldırım taşı değildiki sadece barış amaçlı verilen çiçekti. Ayrıca heykelin üzerine asılanlarda barışçıl amaşlarla yolunu kaybetmiş halka yol gösterici tabelalardı sadece. Bölücü örgüt afişleri de konser posterleriydi zaten. Savcı ya gözlük eline sözlük başına tarak. Barışçıl amaçlarla yazılmış dizelr bunlar. Saygılar savcım. Allah şerrinizden orusun bizleri.
    Cevapla
  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hepinize yeter. İstediğiniz kararı verin, istediğiniz yapın. Bu zararı verenler de, bu zararı onaylayanlar da elbette bir gün hesabını verecek. Hem de milyonlarca kişiye. El-Adl ismiyle Allah (cc) artık milyonların hakkını tek seferde mi size sorar yoksa tek tek mi orasını bilemem ama hesap günü işiniz çok uzun olacak.
    Cevapla
  • BURHAN DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    VRİVRİVRİ. Ne deseydim yani...savcıya yan yan bak içerden çıkamazsın ama kamu malına zarar ver toplumu huzursuz et problem yok....kendini koruma ve imtitazlı yaşama savcısı...
    Cevapla
  • Ayhan Altun 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bir savci böyle?. Gezizekalilarin yaptigini biz Vatanini sevenler yapsaydik herhalde en agir cezalari alirdik, gecmis yillarda oldugu gibi.
    Cevapla
  • keskin söz 10 yıl önce Şikayet Et
    ben bundan sunu cikariyorum; Ben bu savciya sapanla demir bilya atabilirim!. Bu hakkimida ilk firsatta kullanacagim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!