Marmara'nın rektöründen Halaçoğlu'na belgeli cevap

Başbakan Erdoğan'ın da mezun olduğu Marmara Üniversitesi, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun 'Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gerekli şartları taşımadığı' yönündeki iddiasını çürüttü.

Marmara'nın rektöründen Halaçoğlu'na belgeli cevap
Marmara'nın rektöründen Halaçoğlu'na belgeli cevap
GİRİŞ 24.04.2014 17:14 GÜNCELLEME 25.04.2014 09:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Başbakan Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu belirterek, 'Cumhurbaşkanlığına aday olamayacağı' iddiasına diplomalı cevap verdi. Haber7'ye konuşan Rektör Gül, "Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için gerekli olan 4 yıllık üniversite mezunu olma şartına haizdir." dedi.

Rektör Gül, açıklamasında, "Sayın Başbakanımız T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir." dedi.

Halaçoğlu'nun iddialarının doğru olmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, "Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir" şeklinde konuştu.

Gül, Başbakan Erdoğan'a verilen geçici mezuniyet belgesini ve diplomayı da belge olarak sundu. Diplomanın üzerindeki 'lisans diploması' yazısı Erdoğan'ın '4 yıllık üniversite mezunu olmadığı' iddialarına cevap niteliği taşıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • virdis moment 10 yıl önce Şikayet Et
    he ya niye siyasete muhattab olmuş,, bırak adamlar siyaseti kirletsin ve paso iftira atsın,, milleti kandırsın,,,. bak şükrü rahatsız olmuş,, adam karanlıkta yaşamayı seviyor,, o ve onun gibilere fener yakmayın, adamların gözü kararıyor,,,
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN REKTÖR SİYASİ KONUYA MUHATAP OLMUŞ. Susan dilsiz şeytandır da ondan.Kim açıklayacak doğrusunu? Sarıyer sakadatçısı mı? Yoksa Zekeriya Öz'mü?
    Cevapla
  • fatih YANIK 10 yıl önce Şikayet Et
    iyi baksın. sayın Halaçoğlu gözlüklerinin altından iyi baksın
    Cevapla
  • sukru bas 10 yıl önce Şikayet Et
    :::. rektör neden siyasi konuya muhatap olmuş.
    Cevapla
  • fazlı kandaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresini anlamadınız? !!!. Sn Halaçoğlu'nun şahsında Erdoğan karşıtı bütün kesimlere soruyorm.Bu millet rakibini bel altı vuruşlarla,çirkin ittifaklarla,Haince arkadan hançerleyerek alt etmeye çalışanı evlat olsa sevmiyor! Tamam belki hepsi değil ama en azından yarısı bundan nefret ediyor.İktidara gelebilmek için bu yüzde ellinin en azından yüzde yirmisini ikna etmeniz gerekirken neden hala milletin gözünün içine baka baka delikanlılığa sığmayan daleverelere bel bağlıyorsunuz? Heleki siz sn Halaçoğlu Türk tarihini iyi bilen biri olarak nasıl olurda Türk milleti'nin kalleşliğe pirim vereceğini umuyorsunuz??Yazık.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!