Gül Atçılık Bayramı etkinliklerine katılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atçılık Bayramı'na katılmak üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gitti.

Gül Atçılık Bayramı etkinliklerine katılacak
Gül Atçılık Bayramı etkinliklerine katılacak
GİRİŞ 26.04.2014 13:31 GÜNCELLEME 26.04.2014 13:31

Atçılık Bayramı nedeniyle Türkmenistan'a resmi ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'a hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı'nın daveti üzerine beraberindeki heyetle birlikte Aşkabat'ta Atçılık Bayramı'na katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'a son 6 yılda gerçekleştirdiği 6. ziyaret olduğunu söyleyerek, “Türkmen kültürünün ve sosyal hayatının önemli bir parçası olan geleneksel atçılık bayramını kutlayacağız. Atçılık Bayramı kutlamaları kapsamında ilke imza atılarak Türkiye Cumhurbaşkanlığı koşusu düzenlenecektir” dedi.

Aşkabat'ta bulunacağı temasları anlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkmenistan Devlet Başkanı ile yapacağımız görüşmede ülkelerimizi ilgilendiren güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Türklerin yaptığı projeler 50 milyar dolara yaklaşmıştır. Neredeyse Türkiye'nin bir ülkede en çok iş aldığı ülke Türkmenistan olmuştur. Nüfusu ve hacmi düşünüldüğünde Türkmen Devlet Başkanı'nın Türklere ve Türk iş adamlarına duyduğu güvenin neticesidir. Özellikle son birkaç yıl içinde her yıl 10 milyar doların üzerinde Türk iş adamları Türkmenistan'dan iş almaktadır. Türkmenistan devlet başkanı ile yapacağımız ikili görüşmenin yanı sıra Tataristan Cumhurbaşkanı ile orada bir görüşme yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!