Feyzioğlu'na bir kınama da engellilerden

Türkiye Engelliler Vakfı, Metin Feyzioğlu'nun Engelliler Haftası'nı istismar etmesini kınadı.

Feyzioğlu'na bir kınama da engellilerden
Feyzioğlu'na bir kınama da engellilerden
GİRİŞ 12.05.2014 13:56 GÜNCELLEME 12.05.2014 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede ve Türkiye'de Engelliler Haftası'nın kutlandığını hatırlatan Türkiye Engelliler Vakfı, basın açıklamasında, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına tepki gösterdi. Feyzioğlu'nun çok eleştirilen konuşmasına en sert kınama, "Engelliler Haftası'nı istismar etme!" diyen Türkiye Engelliler Vakfı'dan geldi.

Metin Feyzioğlu, "Bugün Engelliler Haftası'nın ilk günü. Türkiye'de 8.5 milyon engelli yurttaşımız var. Anayasamızda engellilere yönelik pozitif ayrımcılık hükmünün, toplumsal yaşamın her alanında eksiksiz olarak uygulanmasını dileyerek.." başlamıştı konuşmasına... Türkiye Engelliler Vakfı Genel Başkanı Zülfinaz Abedan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun engelli sorunlarına sözde duyarlılık gösteren ve toplumsal hayata katılım taleplerini sözde destekleyen olay konuşmasında Engelliler Haftası'nı istismar etmesini kınıyoruz. Engellileri, Engelliler Haftası'nda kimse hatırlamadı, bir sayın Metin Fayzioğlu hatırladı, o da istismar etti.." dedi.

Zülfinaz Abedan, "Sayın Feyzioğlu, engelli camiasına yönelik yürüttüğümüz, girişim ve gelişim amaçlı sosyal sorumluk içeren organizasyon çağrılarımızın hiçbirine herhangi bir cevap vermediği gibi, dönüş bile yapma nezaketinde bulunmamışlardır. Oysa sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerek belediye başkanlığı döneminde, gerekse başbakanlığı döneminde, yirmi yıldır engellilere dönük büyük hizmetler yapmıştır. Engelliler, lafla peynir gemisi yürütenlerle Ferhatları ayırır.." dedi, bu yüzden de Feyzioğlu'nun Engelliler Haftası'nda sözcülüğe soyunurken samimi olmadığını vurguladı.

Abedan, Feyzioğlu'nun konuşmasının siyasi olduğunu, Engelliler Haftası'nı kişisel siyasi amaç ve çıkarları doğrultusunda istismara yeltendiğini, bunu yaparken de başbakan Erdoğan'a çamur attığını söyledi.

Türkiye Engelliler Vakfı, 1996 yılında kuruldu ve Türkiye genelinde bütün engel gruplarını bir araya toplayan tek vakıf olma özelliğiyle tanınıyor.

YORUMLAR 1
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bingöl Özürlülüler Derneği Başkanı olarak. Bende Sayın abedan a katılıyorum.. kendisi engelliler hakkında en ufak bir çalışmaya vakıf değilken engelli vatandaşlarımız üzerinden kendi siyasi emellerine ulaşmaya çalışmaktadır.. TBB Bugüne kadar STK olarak kaç engelli derneği ile istişarede bulunmuştur? Biliyorum yarın engelli derneğine 3-5 kuruş yardım yaparak beraber görünmeye çalışacaklardır ama biz kimin ne mal olduğunu biliyoruz ve bu oyunlarada gelmeyeceğiz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!