Türkiye Gazze için intifada

Yüzlerce Mülüman'ın İsrail devleti tarafından şehit edilmesine tepki gösteren Türkiye sokağa döküldü.

Türkiye Gazze için intifada
Türkiye Gazze için intifada
GİRİŞ 25.07.2014 16:30 GÜNCELLEME 25.07.2014 16:36

Gazze'de şehit olan çocuk kadın sivillerin yanında olduklarını gösteren ve vahşet saçan İsrail'i protesto eden Türkiye halkları gıyabi cenaze namazları ve eylemlerle zulmü kınadı.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa'da Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, İsrail'e tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, tekbirler eşliğinde İsrail aleyhine slogan attı.

ANKARA

Müslümanlarla Dayanışma Platformu tarafında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler ile Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybedenler için Hacı Bayram Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

MEMUR-SEN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ÇOCUK TABUTU BIRAKTI

Memur-Sen Konfederasyonu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önüne çocuk tabutu bıraktı. Cuma namazını Kocatepe Camisinde kılan konfederasyon üyeleri, cami çıkışında Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası, ellerinde Filistin bayrakları, "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Ankara'dan Gazze'ye, direnişe bin selam", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan atan konfederasyon üyeleri, buradan ABD Büyükelçiliğine yürüdü. 

MANİSA

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Manisa ve Salihli ilçesinde Cuma namazı sonrası protesto edildi, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Manisa'da Hatuniye Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankart taşıyarak İsrail aleyhinde slogan attı.

SAKARYA

Sapanca ilçesinde bir araya gelen çocuklar, İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden ve zor günler geçiren akranları için eylem yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının çağrısıyla Rüstempaşa Camisi önünde toplanan çocuklar adına açıklama yapan 11 yaşındaki Betül Yılmazer, Gazze'deki çocukların sesi olmak için toplandıklarını söyledi.

ADANA-HATAY

Adana ve Hatay'da cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Adana'da 5 Ocak Meydanı Kemeraltı Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, tekbirler eşliğinde İsrail aleyhine sloganlar attı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden ve aralarında kadın ve çocuklar bulunduğu grup, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak İnönü Parkı'na yürüdü. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Grup adına konuşan Akdeniz Kudüs Platformu sözcüsü İsa Emre, Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in Gazze'yi denizden, havadan ve karadan işgal ettiğini belirterek, Kudüs ve Filistin'in Müslümanların ortak derdi olduğunu söyledi.

Antakya ilçesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağı ve çeşitli dövizlerle Belediye Yeraltı Pasajı girişinde toplanan grup, İsrail aleyhinde bir süre slogan attı. Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, yapılan dualar sonrası, İsrail bayrağı yaktı.

ÇORUM

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Çorum'da protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Müslümanlar için cuma namazının ardından Ulucami'nin avlusunda toplanan "Filistin Halkı ile Dayanışma Platformu" üyesi bir grup, yürüyüşe geçti.

FENER RUM PATRİKHANESİ'NDEN MÜSLÜMANLARA TAZİYE

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle bölgedeki Müslümanların acılarını kendi acıları gibi gördüklerini belirterek, "Orada zulüm gören halk sadece Müslüman halkı değil, Filistinli Ortodoks halkı da aynı durumu yaşıyor" ifadesini kullandı.

KARAMAN

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, cuma namazı sonrası Karaman'da protesto edildi.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen protestoda vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "İsrail Gazze'den defol" sloganları attı.

VAN

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası İskele caddesindeki Hz. Ömer camisinin avlusunda toplanarak tekbir getiren inisiyatif üyeleri ve vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

SUNNİ VE CAFERİLER BİR ARADA 

Iğdır'da Sünni ve Caferi vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını birlikte protesto etti.

Cuma namazının ardından kendi camilerinden çıkan Sünniler ve Caferiler, emniyet ekiplerinin kontrolünde Belediye Meydanı'ında toplanmaya başladı.

ERZURUM

Erzurum'da grafik tasarımcısı Orhan Ardahanlı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla afiş sergisi açtı.

Türkiye Grafikerler Meslek Kuruluşu ve Türkiye İletişim Tasarımcıları Meslek Kuruluşu üyesi olan Ardahanlı, Yakutiye Kent Meydanı'nda açtığı "Gazze Afiş Sergisi"nde 42 ülkeden yaklaşık 160 afişi sergilediklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!