Davutoğlu'ndan akademisyenlere müjde

Başbakan Davutoğlu, TRT'de katıldığı özel yayında, yükseköğretimi ve akademisyenleri ilgilendiren önemli mesajlar verdi.

GİRİŞ 05.09.2014 00:00 GÜNCELLEME 05.09.2014 00:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ahmet Davutoğlu, "1 Ekim'de atacağımız ilk adımlardan biri üniversite öğretim üyelerimizin hayat şartlarını, özlük haklarını düzeltecek tedbir almak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, yükseköğretimin sorunlarını öğretim üyesi, içeriden biri olarak iyi bildiğini belirterek, ''Yükseköğretim yapılanmasını ilk mesele olarak ele alacağım, bu konularda devrimsel mahiyette çalışmalar yapılacak'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • cavus oğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    biri de düşük maaş alan emeklileri görsün.... durumu zaten çok iyi olan devlet memurlarına,ihtiyacı olmayanlara,durmadan maaş iyileştirmesi yapılıyor.tamam belki akademisyenlerin maaşı düşük olabilir.ama ilk önce maaşına zam yapılması gereken birileri varsa onlarda 800-900 tl maaş alan emeklilerimizdir.(yüksek emekli maaşı olanlardan bahsetmiyorum.)düşünsenize evi olmayan bir emekli,kira verecek,yakıt,elektrik,su, gıda,okuyan çocuğu varsa okul masrafları v.b. bu masrafları başka işte çalışarak karşılaması gerekir.ya çalışacak iş bulamazsa,bulsa bile çalışacak gücü yoksa,hastaysa ne yapacak...devletimizin biran önce bunları görmesi lazım.benim çevremde böyle emekli çok.sayın davutoğlu'nun bence ilk icraatı bu olmalıydı.zorlu görevinde bol dua ya ihtiyacı var.yaşlı ve muhtaç duruma düşmüş emeklilerin duası da bence makbul olacak bir duadır...
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 9 yıl önce Şikayet Et
    bence de çok düşük öğretim üyelerinin maaşı. tıp değilse diğer bölümler çok düşük benim abim botanik profesörü aldıüı maaş 4 bin 500 lira... ben belediyede çalışıyorum belediye de bile kıytırık bir memur 3.500 alıyor ek ödemelerle yazık bu insanların emeklerine..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...