Sarı tozun sırrı çözüldü! Bakanlıktan açıklama

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sarı tozla alakalı açıklamalarda bulundu.

Sarı tozun sırrı çözüldü! Bakanlıktan açıklama
Sarı tozun sırrı çözüldü! Bakanlıktan açıklama
GİRİŞ 28.10.2014 10:45 GÜNCELLEME 28.10.2014 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ebola ve mers virüsü ve konsolosluklara gönderilen tozla ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Gümüş, şu ana kadar Hatay'da Suudi Arabistan'da çalışan bir kişinin mers virüsü sebebiyle vefat ettiğini belirtti.

BİYOLOJİK SİLAH DEĞİL

Cuma günü İstanbul'daki ABD konsolosluğu başta olmak üzere bazı konsolosluklara zarf içerisinde gönderilen tozla ilgili de açıklamalarda bulunan Gümüş, üst düzey laboratuarlarda yapılan incelemelerde söz konusu maddelerde biyolojik silah tabiri olarak kullanılabilecek bir toksine rastlanmadığını ifade etti. Şarbon ve veba gibi toksinlerin görülmediğini belirten Gümüş, dün gece itibariyle de kimyasal toksine rastlanmadığını söyledi.

HERHANGİ BİR RİSK YOK

Yapılan incelemelerde söz konusu tozların tebeşir tozu olarak kendilerine rapor edildiği bilgisini veren Gümüş, "Herhangi bir risk yoktur" dedi.

Gümüş, toza maruz kalanların Bakırköy Sadi Konukoğlu Hastanesi'nde gözetim altında tutuldukları ve dün de taburcu edildiklerini belirtti. Gümüş, Macaristan Konsolosluğu'nda çalışan 6 kişinin ise bugün taburcu edilebileceklerini söyledi.
 

YORUMLAR 1
  • 5 Günde Tozu Çözen Büyük Devlet.... 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulan verdiniz gazı verdiniz gazı millete şöyle büyük devletiz böyle güçlü devletiz diye ortada bir toz var 5 gündür zar zor çözdüler ben bununda Türk yetkililerce çözüldüğüne inanmıyorum. Bizim sözde bilim adamlarımız siyaseten bir yerlerde oturduğu için araştırma ve geliştirme işlerinden çok uzaklar o yüzden böyle bir vakanın 5 gün gibi bir zamanda çözülmüş olmasına şaşırmıyorum. Ya toz değilde gaz olsaydı bizim büyük devletimiz kaç günde çözerdi merak ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu