Ukrayna'da geçen yılki protestolarda ölenler anıldı

Ukrayna'da geçen yıl eski hükümetin devrilmesiyle sonuçlanan protestolarda ölenler başkent Kiev'de anıldı.

Ukrayna'da geçen yılki protestolarda ölenler anıldı
Ukrayna'da geçen yılki protestolarda ölenler anıldı
GİRİŞ 21.11.2014 17:14 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:14

Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda geçen yıl eski hükümetin AB ile Ortaklık Anlaşması'nı askıya alma kararının ardından başlayan meydan olaylarının başlamasının birinci yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe hükümet üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meydana gelenler ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunarak mumlar yaktı ve olayların meydana geldiği yerlere çiçekler bıraktı. Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov ve diğer kabine üyeleri de katılımcılar arasında yer aldı.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, meydan olaylarının yıl dönümünde, gösterilerde yer alan aktivistleri de kabul etti. Poroşenko, kabul sırasında bir sene önce başlayan olayları kendilerini birleştirdiğini söyledi. Poroşenko, "Bu olaylar eski hükümetin aldığı kararlara karşı siyasi partilerin etkisi olmadan vatandaşların düzenlediği barışçıl bir gösteriydi. Bu eylemlerin etrafında milyonlarca vatandaş birleşerek, ülkeyi değiştirmeye kadir olduğunu ispat etti" dedi.

Bu arada, Devlet Başkanı Poroşenko'nun bugün imzaladığı bir kararnameyle meydan olaylarında ölenlere “Ukrayna kahramanı” unvanının verilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!