Kiraz Çocuk Evi yeni binasına taşındı

Minik Kalpler Derneğine (MİKA-DER) bağlı Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Kiraz Çocuk Evi, yeni binasına taşındı.

Kiraz Çocuk Evi yeni binasına taşındı
Kiraz Çocuk Evi yeni binasına taşındı
GİRİŞ 09.01.2015 18:19 GÜNCELLEME 09.01.2015 18:19

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Emlak Konutları'nda düzenlenen açılış töreninde, Kiraz Çocuk Evi’nin çok güzel bir aile sıcaklığına sahip olduğunu söyledi.

Çorlu'da 3 çocuk bakım evi olduğunu ve buralarda çocukların bakıcı anne ve öğretmenleri ile yaşadıklarını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Bugün, adres değişikliği yapan ve hayırsever Çebi ailesi tarafından 5 yıllık kirası karşılanarak tadilat ve düzenleme çalışmaları yapılan Kiraz Çocuk Evi'nde çocuklarımızla birlikteyiz. Aile sıcaklığında yaşayan çocuklarımıza eşlik eden değerli öğretmen ve bakıcı annelerimizi de tebrik ediyor kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağlı iş adamı Yaşar Kaptan Çebi ve eşi Ayten Çebi tarafından 5 yıllığına kiralanan, bütün tadilat çalışmaları yapılarak içi dizayn edilen Kiraz Çocuk Evi'nde, 6 çocuğun öğretmen ve bakıcı anneleri ile yaşayacağını söyledi.

Kiraz Çocuk Evi'nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından denetleneceğini bildiren Yılmaz, "İl genelinde 8'i Tekirdağ merkezinde ve 3'ü de Çorlu'da olmak üzere toplam 11 çocuk evimiz faaliyet gösteriyor. Burada, çocuklarımız öğretmen ve bakıcı anneleri ile bir aile sıcaklığında yaşıyor" dedi.

Açılışa, MİKA-Der Başkanı Nesrin Ercan, iş adamı Yaşar Kaptan Çebi ve eşi Ayten Çebi ile davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: TBMM'de tarihi hareketlilik, yeni anayasaya mesaisi bugün başlıyor!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin