Aydın'dan kısa kısa

ADÜ'de görev yapan profesör "Başarılı Bilim Adamları" listesinde

Aydın'dan kısa kısa
Aydın'dan kısa kısa
GİRİŞ 11.02.2015 12:31 GÜNCELLEME 11.02.2015 12:31

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyesi Prof.Dr. Çiğdem Yenisey, 'Başarılı Bilim İnsanları' listesinde yer aldı.

ADÜ'den yapılan açıklamada, Cumhuriyet Bilim Teknoloji Dergisi'nin 16 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan "Başarılı Bilim İnsanları" listesinde Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Çiğdem Yenisey'in de yer aldığını belirtti.

Açıklamada, değerlendirmenin, Web of Science'ın itibar ettiği veri tabanları (WOS/all data bases) esas alınarak yapıldığı, her bilim insanı için h-indeksi'nin (bilim adamlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen bir indeks) yanı sıra, kayda geçmiş yayın ve atıfların toplam değerleri ile son üç yılda (2012-2014) yapılmış yayınlar ve alınmış atıfların incelendiği kaydedildi.

Değerlendirme sonunda Prof. Dr. Çiğdem Yenisey'in de içinde bulunduğu 12 yeni araştırıcının üstün başarılı bilim insanları grubuna dahil edilmesi uygun görüldüğü bildirilen açıklamada, Türkiye'de "Başarılı Bilim İnsanı" sayısının 244'e yükseldiği ifade edildi.

Hazreti Mevlana'yı anma etkinliği

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) tarafından gerçekleştirilen Hazreti Mevlana'yı anma etkinliğinden elde edilen gelir okullara bağışlandı.

Okulların ihtiyaçlarına göre satın alınan malzemeler, KUGİAD yönetim kurulu üyeleri tarafından okul müdürlerine teslim edildi.

KUGİAD Başkanı Atilla Yurtsever, dernek olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerden elde edilen gelirlerin eğitim amaçlı kullanılmasını bir gelenek haline getirmiştik. Son etkinliğimizden elde edilen geliri de okulların ihtiyaçlarına göre değerlendirdik ve okul müdürlerimize teslim ettik. Hedefimiz eğitime daha da fazla katkı yapmak ve bu geleneğimizi sürdürmeye kararlıyız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı