Kütüphaneler Haftası

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kütüphaneler Haftası
Kütüphaneler Haftası
GİRİŞ 30.03.2015 09:55 GÜNCELLEME 30.03.2015 09:55

Asya, mesajında kitap okumanın ve kitap okutmanın insan hayatını her yönden zenginleştirdiğini, farklı bakış açıları sağladığını, kişinin gelişmesi ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağladığını belirtti.

Kütüphanelerin, bilginin paylaşılmasını ve yayılmasını sağlayan, insanlığın bilgi birikimini gelecek nesillere aktararak uygarlığın gelişmesini sağlayan müesseseler olduğuna işaret eden Asya, şunları kaydetti:

"Maalesef kütüphanelere ziyaret konulu bir ankette son bir yıldır 'hiç kütüphaneye gitmedim' diyenlerin yüzde 50 olduğu bir toplumda, kütüphanelerimizi yeterince tanıtamadığımız kanaatindeyiz. Gazete okuru, tiyatro, orta oyun ve sinema gibi görsel sanatlara olan ilgi de istenilen düzeyin çok altında. Okumak bir ibadettir. İnsan okudukça bilgi edinir. Bilgisi arttıkça da bilgisinin azlığını hisseder. Bu onda okuma zevkini geliştirir ve okuma alışkanlığı kazandırır. Okuma alışkanlığı kazanan insanın da kendine özgüveni, bilgisi ve becerisi artar. Kitap okumak dilsize dil, gözsüze göz, güçsüze güç, kuvvet ve kudret olur. Kitap okuyan insanın düşünceleri olgunlaşır, ufku açılır. En önemlisi de doğruyu ve yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğrenir ve ayırt eder."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!