Tahliye kararı veren hakimlere şok!

Paralel yapı tutukluları hakkında yetkisiz yere tahliye kararı veren hakimlerden Metin Özçelik tutuklandı.

Tahliye kararı veren hakimlere şok!
Tahliye kararı veren hakimlere şok!
GİRİŞ 30.04.2015 17:47 GÜNCELLEME 01.05.2015 02:39
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ve ''silahlı örgüt üyesi olmak'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, şüpheli Metin Özçelik ve avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından Özçelik'in ifadesinin alınmasına geçildi.

'HUKUKA UYGUN BİR KARAR VERDİM'

Özçelik sorgusunda, şu anda bulunduğu mahkemenin hem usul hemde esas açısından bir tutuklama talebine bakmaya yetkisi ve görevinin olmadığını, işlediği ifade edilen suçlarla ilgili hiçbir iddia, tespit ya da delil bulunmadığını, 25 Nisan 2015'te hukuka uygun, yargısal bir karar verdiğini savundu.

Mahkeme heyeti, şüpheli Metin Özçelik'in, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ve ''silahlı örgüt üyesi olmak'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

MUSTAFA BAŞER İÇİN YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI

Ayrıca mahkeme heyeti, eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ve ''silahlı örgüt üyesi olmak'' suçlarından yakalama emri çıkartılmasına hükmetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 89
  • gurol 9 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayinki aydinliga yaklasilan en yakin zaman karanligin en koyu oldugu zaman zulumleri arttikca hukuksuzluklari arttikca daha da azgiblasiyirlar cennet ucuz degil cehennem luzumsuz degil ulkede kuvvetler ayriligi kalmadi kalmadigi gibi devlet aciktan eskisi gibi gizliden bile degil siuasi iktidar aciktan ayrimcilik.nefret.olumle yok etme tehdidiyle suc isliyor devlet adalet kaldi mi nereye bu gidis dusunun
    Cevapla
  • Kerim 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar bağlılık.Hayret.Görevden atılma pahasına Pensilvanyanın talimatını yerine getirme.
    Cevapla
  • Kamil 9 yıl önce Şikayet Et
    Halk için değil de dışarıda beslenen biri için adaleti dağıtırsan olacağı bu!Bu gibi olaylara teşebbüs edebileceklere örnek teşkil etmesini bekliyoruz.Bedeniniz ve beyniniz, ekmeğini yediğiniz ülkede olması gerekir.
    Cevapla
  • RCP1453 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar herkes için geçerli olmalıdır,ben yaptım oldu mantığı ile hareket eden tüm sorumlular mutlaka cezasını bulmalıdır,ülke kimsenin çiftliği değildir,herkes haddini bilmelidir bilmeyenlere bu şekilde bir hatırlatma yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Tatvanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Adil olmayan insanların adalet dağıtması ne kadar acı... Peygamberin kendi kızı için; Sakın peygamber kızıyım deme , seni ben bile kurtaramam " diyecek. Bizim dangalaklar hala ne olduğu belli olmayan birinden şefaat bekliyor. Cennetten arsalar alıyor. Durum vahim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de sezonun en iyi oyuncuları seçildi! Gol kralına büyük şok
İstanbul Valiliği detayları ile açıkladı! Ali Koç stada nasıl girdi?