15 kilometrelik rüşvet kuyruğu!

Bulgaristan'da Sınır Kapısı’nda düzenlenen rüşvet operasyonunda 35 gümrük çalışanının göz altına alması üzerine TIR kuyruğu oluştu.

GİRİŞ 02.05.2015 17:15 GÜNCELLEME 02.05.2015 17:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin çeşitli illerinden yükledikleri ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen TIR’lar 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yetkililer Türk tarafında her hangi bir sorun olmadığını, kuyruğun Bulgaristan'ın Kapitan Andeevo Sınır Kapısı'nda görevli personelden 35'inin rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmasından kaynaklandığını söyledi. 
 
İstanbul’dan yüklediği ihraç yükünü Almanya’ya götürmek için yola çıktığını ve 3 gün önce Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa girdiğini belirten TIR şoförü 40 yaşındaki Namık Kemal, kuyrukta uykusuz aç susuz beklemekten bıktıklarını söyledi. 
 
"RÜŞVETİ HER KAPIDA VERİYORUZ!"

Bulgaristan’da bulunan tüm sınır kapılarından geçerken yıllardır rüşvet verdiklerini, buna alıştıklarını anlatan 14 yıllık TIR şoförü Namık Kemal konuşmasında şöyle devam etti:
 
"Rüşveti sadece Bulgaristan’da değil Sırbistan, Romanya ve Almanya’ya kadar geçtiğimiz her kapıda veriyoruz. Sınır kapılarındaki memurlar Türkleri görünce standart rüşvetini alıyor. Bu bazı kapılarda 10 bazılarında 20 euro olarak değişiyor. Biz Türk TIR şoförleri verdiğimiz rüşvetle Avrupa’yı besliyoruz. Rüşvet vermekten bıktık ama vermeden geçemiyoruz."
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • BEYAZIT 8 yıl önce Şikayet Et
    AYNI KUYRUĞUN İKİ KATI TÜRK TARAFINDA'DA VAR. ???? Şimdi burada rüşvet var mı yok mu... bulgarda yakıt bizdekinin yarı fiyatına
    Cevapla
  • VVVVV 8 yıl önce Şikayet Et
    ŞU HABER AVRUPA AVRUPA DİYE AVRUPANIN ADALETLİ SİSTEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER bir daha kapak olsun. ama avrupa adaleti diyenler maalesef ve maalesef bunu görmeyeceklerdir yine!
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    geçmeyin bulgargaradan vermeyin şunlara pirim gidin yunandan... diyorum ama öte yanda makedon ver bi çorba parası diyor en az 5 evro bıyık sakal birbirine karıştı salya sümük hepsi aynı! kurban olsunlar canım vatanıma vesselam....
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    2000 li yillardan önce rüsvet vardi kapu kulede ondan sonra bir daha gørmedim ve duymadimda
    Cevapla
  • HÜSEYİN 8 yıl önce Şikayet Et
    bende ırakta dönerken türkiyeye internetten aldım ucak biletini havaalanı girişinde biletin yok dediler 50 dolar istediler içerden biletim olduguna dair bir makbuz getirdiler geç kaldım uçaga üstüne 20 dolar arama noktalarına girmeden geçmek için verdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri