MİT tırlarının durdurulması

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve Eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla verildiği öğrenildi

MİT tırlarının durdurulması
MİT tırlarının durdurulması
GİRİŞ 06.05.2015 20:10 GÜNCELLEME 06.05.2015 20:10

Adana ve Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında, Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve Eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesi kapsamında verildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, MİT'e ait tırların durdurulması olayı kapsamında inceleme yapan HSYK müfettişleri, Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında tutuklama talebini soruşturmayı yürüten Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Talebi inceleyen Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, şüphelilerin TCK'nın 312. maddesi kapsamında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla, tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı