Kanlı pusuda kullanılan otomobil bulundu!

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e silahlı saldırıda kullanılan otomobil terk edilmiş olarak bulundu.

GİRİŞ 17.06.2015 15:35 GÜNCELLEME 17.06.2015 17:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Aktürk'ün Yeşilova kavşağında aracına silahla ateş açılması sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, saldırının yaşandığı bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler, olayın gerçekleştiği noktaya yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tarlada saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili buldu. Bölgeye yönlendirilen çok sayıda polis ekibi, araçta parmak izi aradı ve diğer materyalleri inceledi. Daha sonra otomobil, çekici yardımıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ÇİFTÇİ BULDU

Sabah saatlerinde İzmit Çayırköy mevkiinde otları bayla yapmak üzere tarlasına gelen Orhan E. isimli vatandaş, tarlasında terk edilmiş vaziyette bir araç görünce jandarma ekiplerine haber verdi. Suikast düzenlenen aracı tarlasında bulan ve durumu jandarma ekiplerine haber veren Orhan E. isimli şahıs, “Otları biçmek için tarlama geldim. Otları balya yaptıracaktım. Sabah saat 09.00’da balya yaptırmaya gelince aracı fark ettim. Bir gün önce de jandarma bana rengini söylemişti. Bildiğiniz üzere normal bir vatandaşın bırakamayacağı bir şekilde bırakılmıştı. O araç olduğunu tahmin ettim ve jandarma ekiplerine haber verdim” dedi.

OTOMOBİL ARAŞTIRILIYOR

Otomobilin çalıntı olup olmadığının araştırıldığı, saldırının ardından kullanıldığı düşünülen ikinci aracın tespiti için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

10 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

İl Emniyet Müdürlüğünce olayın faillerinin bulunması için istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme ekiplerinden 10 kişilik özel bir ekip kuruldu.

ÇALIŞMA DÖNEMİ İNCELENİYOR

Güvenlik güçlerinin çete ve terör bağlantıları üzerinde durduğu, Aktürk'ün Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi ve eski görev yeri Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çalışma döneminin de incelendiği bildirildi.

KIRMIZI IŞIKTA KURŞULANDI

Aktürk, dün sabah görev yaptığı cezaevine gittiği sırada Yeşilova kavşağında aracına silahla ateş açılması sonucu yaralanmıştı. Aktürk, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bulunsa da cezaevinde onlara biz bakacağız. bu sisteme yazık diyorum. ağır suç işleyenlerin ipleri çekilmeli.
    Cevapla
  • hlt 8 yıl önce Şikayet Et
    faillerini bulun ama en kısa sürede bu kişileri ortadan kaldırın !! polis veya devletin bu birimlerinin olması lazım azılı katilleri hapislerde yaşatmayacksn
    Cevapla
  • amedli 8 yıl önce Şikayet Et
    sağlam iş yapmışlar örgüttür
    Cevapla
  • emre 58 8 yıl önce Şikayet Et
    yarabbim sen kulunun günahlarını affet yani bizim memleketimizde ne olacağı belli değil allah onların belasını versin siz adamdan ne istediniz yarabbim ne olursa olsun vicdansızlığın daniskasıdır başka bir açıklama yok
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar vadisi ile alakası?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
Ankara'nın ambargosu İsrail ve dünyayı salladı! Manşeti attılar...