Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı

Vuslat Derneği tarafından Şanlıurfa'daki sığınmacılara yardım paketi dağıtıldı

Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı
Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı
GİRİŞ 18.08.2015 13:41 GÜNCELLEME 18.08.2015 13:51

Vuslat Derneği, kendi imkanlarıyla Şanlıurfa'da hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere gıda paketi yardımında bulundu.

Hayırsever vatandaşların desteğiyle Türkiye genelinde temin edilen yardımlar, Şanlıurfa'ya ulaştı.

Dernek gönüllüleri, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun desteğiyle, içerisinde yağ, şeker, bulgur gibi temel gıdaların bulunduğu 200 yardım paketini kapı kapı dolaşarak sığınmacılara ulaştırdı.

Platform Başkanı Osman Gerem, 4 yılı aşkın süredir Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilere yardım yaptıklarını söyledi.

Faaliyetlerine zaman zaman ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarının da destek verdiğini belirten Gerem, daha önce de yardımda bulunan Vuslat Derneğinin ikinci yardımını da sığınmacılara ulaştırdığını kaydetti.

Desteklerinden dolayı dernek gönüllülerine teşekkür eden Gerem, "Derneğimiz 200 ailenin kapısını çalmak suretiyle onları sevindirdi. Platformumuzun katkılarıyla derneğin gönüllüleri ihtiyaç sahiplerine bizzat yardımcı oldu. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek sorumlusu Haşim Karataş da temin edilen yardımları yaklaşık bir haftadır kentte ilgili adreslere ulaştırdıklarını belirtti.

Yardım kuruluşlarının temin ettikleri malzemeleri gönüllüler aracılığıyla sığınmacılara dağıtabileceğini anlatan Karataş, "Yardımlarımızın karşılıksız kalmayacağını düşünüyoruz. Bu insanlar yalnız ramazan ve bayramlarda acıkmıyor, her zaman ihtiyaçları var. Savaşların bitmesi için dua etmemiz lazım ancak savaş mağdurlarına da yardımda bulunulması gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza