Çürüyen menfezlerin hali içler acısı!

Divriği'de 65 kilometrelik yolda içinde demir, çimento olmayan ve yıllar önce yapılan çürümüş menfezler adeta bir ibret tablosu gibi.

Çürüyen menfezlerin hali içler acısı!
Çürüyen menfezlerin hali içler acısı!
GİRİŞ 10.09.2015 15:57 GÜNCELLEME 10.09.2015 15:57

Bekir Hallaç'ın Haberi;

Yıllardır olduğu gibi duran güneşte adeta eriyen içinde doğru dürüst demir çimento olmayan bu menfezler birer ibret tablosu gibi duruyor. Devletin parası ile yapılan bu alan sorumsuzluk dolayısıyla şimdi tamamen çürümüş halde duruyor.

Sonbaharda bırakılan kamyon diğer yaz alınabiliyor

Menfezler yapıldığı halde üstü kapatılmadığından yolda yapılmadığı için vatandaş yine eski  yoldan zor şartlar altında onlarca yıl gidip geldi hatta kamyonu sonbaharda burada çamura batan sürücüler araçlarını bir daha ki yaz alıp götürdüler. Divriği, Arapgir yolunun 30. Kilometresi olan bu yolda dikkat çeken nokta menfezlerin içinde demir ve çimento olmayışıyla birlikte yaklaşık 40 senedir üstünün kapatılmamış olmasıdır. Birçok menfez güneşte ya da en ufak bir toprak darbesi ile yerle bir olmuş.

Hemen menfezin üst tarafına daha önce beton künk olan daha sonra plastik boru ile geçiş verilen ve yıllarca kullanılan yol ve hemen 10 metre yukarısında yeni biten, hükümetin yaptığı pırıl pırıl araçların vızır vızır işlediği yeni yol ve ilaveten 200 metre yukarısında üç yerden açılan Sarıçiçek tünelleri devam ediyor. Hükümet işe yaramaz tüm yolların dışında  bu yerin hemen 10 metre yukarısında araçların 130, 140 süratle transit geçtiği pırıl pırıl yolu yapmış ve 200 metre yukarısına 3000 metre uzunluğunda tünelleri yapma çalışmaları devam ediyor.

Yıllar önce yapılan müteahhitlerin oyunu neticesinde bugün çürümeye terk edilmiş menfezler ve mağdur yöre halkı ortaya çıktı. Yöre halkı sorumluların yargı önünde hesap vermelerini istiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı