Vali'den çok önemli mülteci açıklaması

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'ye gelen sığınmacıların, bayrama kadar başka illerde ikamet etmesinin sağlanacağını söyledi.

Vali'den çok önemli mülteci açıklaması
Vali'den çok önemli mülteci açıklaması
GİRİŞ 21.09.2015 14:06 GÜNCELLEME 21.09.2015 14:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların, Kurban Bayramı'na kadar başka illerde ikamet etmesinin sağlanacağını söyledi.

Vali Şahin, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile Sarayiçi mevkisindeki bir çay bahçesinde bir araya geldi.

Şahin, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'den ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen yaklaşık 3 bin sığınmacının neredeyse 10 gündür Edirne'de olduğunu belirtti.

"ONLAR İÇİN BİZ DE ÜZÜLÜYORUZ"

Sığınmacıların büyük bir bölümünün geri gönderildiğini ifade eden Şahin, "Tam rakamları elde edemedik şu anda bin, bin 500 kişi bizim bünyemizde bulunuyor. Başlangıçta otobanı 30 saat kadar kapattılar. İkna ederek Er Meydanı'na kadar getirdik. Gündüzleri gayet iyi ama yaşam koşulları açısından, geceleri soğuk olması nedeniyle onlar için biz de üzülüyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • 1965 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Vali Madem Gitmek İstiyorlar Salın Gitsinler Yunanistan Ne Yaparsa Yapsın, Onlar Olsa Çoktan Salarlardı.
    Cevapla
  • Gurbet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar dünden razıymış vatanlarindan """" kaçmaya savaş"da güzel bir bahane oldu""" Git ülkende savaş edebsizler, benmi sizin için savaşacağım......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak