Muzaffer Tekin, Veli Küçük'ü silmiş

Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınıp serbest kalan Muzaffer Tekin Susurluk sanıklarıyla ilişkilerini anlattı. Tekin, Susurluk'un sır generali Veli Küçük'e ateş püskürdü:

Muzaffer Tekin, Veli Küçük'ü silmiş
Muzaffer Tekin, Veli Küçük'ü silmiş
GİRİŞ 04.07.2006 14:05 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:26

Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınıp serbest kalan Muzaffer Tekin, Susurluk'un sır generali Veli Küçük'e ateş püskürdü: '2002'den beri görüşüyoruz ama beni tanımadığını söylemiş, onu sildim.'

 

İşte Sabah Gazetesi'nden Balçiçek Pamir'in Muzaffer Tekin ile yaptığı röportaj.

 

 

Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınan, hakkında saldırıya azmettirdiği şeklinde yazılar çıkan emekli asker Muzaffer Tekin ile söyleşiye devam ediyoruz. Tekin söyleşinin dün yayınlanan bölümünde ordudan nasıl ayrıldığını anlatmıştı. Üstlerinin etkili bir yüzbaşı olduğu yönende konuştuğunu anlatan Tekin, kendisini için 'İleride darbe yapar' sözünün kullanıldığını söylemişti. Necip Torumtay'ın da aralarında bulunduğu bir çok üst düzey yetkilinin böyle düşünmesine karşın bu sözün asıl sahibinin Necdet Öztorun olduğunu ekledi.

* Sizin Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'ne üye olduğunuz hatta Türkeli isimli dergilerine yazı yazdığınız söylendi. Nedir onlarla alakanız?
Kesinlikle üye değilim, yazı yazdığım da doğru değildir. Bu arkadaşlar bana gelip kendilerini tanıttılar. 50 binin üzerinde kitap arşivleri olduğunu 30 akademisyenle çalıştıklarını anlattılar.

* Yani ne iş yapıyorlarmış?
Bir 'think thank' kuruluşu olarak anlattılar kendilerini. 'Bizimle birlikte Hasan Kundakçı, Oktay Sinanoğlu, Mustafa Erkal, Erol Manisalı da var' dediler. Açıkcası hemen ikna olmadım. Bunların çalışmaları 4 ay izledim, beğenmedim. Dedikleri gibi değillerdi.

* Nasıl izlediniz?
Silah arkadaşlarımla yaptıkları çalışmaları inceledik. Ama bize göre değildi. Sonra uzak durduk.

ŞAHİN PİŞMAN OLMUŞ
* Konuşmalarınızda hep yargısız infaz yapıldığını söylüyorsunuz. Başbakan sizin aleyhinize açıklama yaptı. Hükümet üyeleri azmettiricinin siz olduğunu öne sürdü. Yani nedir bu işin aslı astarı? Madem suçsuzsunuz niye isminiz işin içinde?

Bakan Mehmet Ali Şahin, benimle ilgili sizin de bahsettiğiniz yönde bir açıklama yapmıştı. Sonradan aldığım duyumlara göre 'Bu açıklamadan pişmanım, önüme verdiler okumak zorunda kaldım' demiş.Yani durum ortada. Benim ismimi kullanarak askeri zan altında bırakmak istediler. Hani Danıştay Saldırısı'nın arkasında asker varmış gibi. Ama olmadı işte. Gözaltında da bana bunu sordular.

* Ne sordular?
Sizin sorduğunuzu. Bilmiyorum dedim. Polise teşekkür etmek istiyorum, gözaltı boyunca bana çok iyi davrandılar, zaten verdiğim ifade konusunda ikna oldukları için bugün buradayım.

 

 

Susurluk falan bilmem İbrahim Şahin özeldir

 

 

* Danıştay Saldırısı'ndan sonra hakkınızda çıkan haberlerin yanısıra bir de fotoğraflar vardı. İbrahim Şahin, Veli Küçük ve Korkut Eken ile. İlginç arkadaşlarınız var. Susurluk'un sır ismi Veli Küçük'ü nereden tanıyorsunuz?
Veli Küçük'ü ulusalcı bir panelde tanıdım, birçok toplantıda bir araya geldik. 2002 yılından beri görüşürüz. Kendisi beni tanımadığını söylemiş, ben o zaman onu hiç tanımıyorum, sildim onu. Artık kendisine olan saygım bitmiştir. Bazı kişiler vardır üniformasız askerdir, bazılarının da ünforması vardır ama asker değildir. Bu da o hesap işte.

* İsmi Susurluk'a karışmış İbrahim Şahin ile nereden tanışıyorsunuz peki?
Kendisin Tuzla Piyade Okulu'ndan tanırım. 1982 yılında Özel Harekat Kursu alıyorlardı orada. İbrahim Şahin, benim için önemli ve çok özel biridir, Cudi dağında kurşun yediği halde savaşmış bir kahramandır o. Özel Harekat Daire Başkanı olduğu sürece bağlantımız olmadı. 1998 yılında büroma geldi. Susurluk, çete, ben bunları bilmem, zaten buluşmamız ondan çok sonraydı.

* İki yıl sonra, Susurluk 1996 yılındaydı.
Neyse, iki vatansever birbirimizi bulduk. İbrahim Şahin'i hapishanede, hastanede, mahkemede de izledim. Ona karşı büyük hayranlığım vardır.

* Susurluk yokmuş gibi davranıyorsunuz. Gelelim Korkut Eken ismine...
Kendisini ordudan tanırım. Ben teğmenken o benim üstümdü. Kıbrıs'ta beraber görev yaptık. Kendisi efsane subaydır. Bakın 1974 yılında benim hakkımda da ünlü gazeteci Hasan Pulur, Kıbrıs'taki bir fotoğrafımı koyup bir yazı yazmış ve 'Ölümü hiç düşünmedi' demişti.

 

 

Sedat Peker'i tanırım ama ne iş yapar bilmem

 

 

* Korkut Eken ve İbrahim Şahin ile askerlik yıllarınızdan tanışıyorsunuz. Ya Sedat Peker? Emekli bir askerin bir çete lideriyle ne işi olabilir?
Sedat Peker'in bir internet sitesinin açılışına gittim. Kendisini rahmetli Mustafa Ok vasıtasıyla tanıdım. Kendisiyle 1-2 görüşmem oldu. Çok okuyan, vatansever, kültürlü bir çocuk. Son derece saygılıdır. Çete işlerini ben bilmem. Ne iş yapar onu da bilmem.

* Sizden ne istedi peki? Niye görüştünüz?
Ne isteyebilir? Dostluğumu herhalde. Benim ekonomik gücüm yok ki,

 

 

 

 

 




 

bir şey istesin. Memleket konuları üzerine fikir tartışmaları yaptık, o kadar.

 

">

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!