Kaçan teröristler binaları yakıyor

Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince köşeye sıkıştırılan teröristler, kaçarken karargah gibi kullandıkları ev, okul ve ibadethaneleri yakıyor.

Kaçan teröristler binaları yakıyor
Kaçan teröristler binaları yakıyor
GİRİŞ 26.01.2016 17:07 GÜNCELLEME 26.01.2016 17:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince köşeye sıkıştırılan teröristler, kaçarken karargah gibi kullandıkları ev, okul ve ibadethaneleri yakıyor.

OPERASYON 6 MAHALLEDE

Terör örgütü PKK mensuplarınca hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcıların imha edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesindeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonun yoğun şekilde sürdüğü ilçedeki 6 mahallenin büyük bölümü teröristlerden arındırıldı. Tarihi ilçe, insan hayatını ve maddi manevi değerleri hiçe sayan terör örgütü PKK'nın yıkımına tanıklık ediyor.

HAİNLER İÇİN ÇEMBER DARALIYOR

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla teröristlerin bulunduğu bölgede çember daralırken, yoğun çatışmaların sürdüğü alanları kıskaca alan ekipler, terör örgütü üyelerini mevzilendikleri alanlarda sıkıştırıyor.

Köşeye sıkışan ve kaçmak zorunda kalan teröristler, geride delil bırakmamak, örgütsel dokümanların ele geçirilmesini engellemek ve izlerini kaybettirmek için karargah gibi kullandıkları ev, okul ve ibadethaneleri ateşe veriyor.

Bölgeyi gece gündüz demeden fedakarca, hendek, barikat ve el yapımı patlayıcılardan temizleyen güvenlik güçleri, aynı zamanda teröristlerin yıkmaya çalıştığı manevi değerlerin zarar görmemesi için olağanüstü çaba sarf ediyor.

Teröristlerce bir süre mevzi olarak kullanıldıktan sonra ateşe verilen Cemal Yılmaz Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu da yeniden yakıldı. Terör örgütü mensuplarının kaçarken yaktığı okulun alevler içindeki hali ise objektiflere yansıdı.

Öte yandan, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda, barikatların arkasında teröristlerce kullanılan bir dürbün ele geçirildi.

 

YORUMLAR 2
  • ısm.ozd. 8 yıl önce Şikayet Et
    Bitirin artık şu ermeni tohumlarını.
    Cevapla
  • Adem Delikan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlıların yaptığı gibi.Demek ki Pkk ile Yunan arasında bir fark yok!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...