'PKK'nın savaş hesabı tutmadı!'

Kürt yazar Ümit Fırat, PKK'nın yaptığı savaş hesaplarının tutmadığını ve bölge halkının teröre destek vermediğini söyledi.

'PKK'nın savaş hesabı tutmadı!'
'PKK'nın savaş hesabı tutmadı!'
GİRİŞ 13.05.2016 15:24 GÜNCELLEME 13.05.2016 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yazar Ümit Fırat, Kürtlerin geçmişte silahla ayrı bir devlet kurmayı denediğini ancak başaramadığını belirterek, "Silahlı mücadeleyle bu ülkenin sınırlarından ayrılıp başka bir devlet kurma güçleri yok. O zaman uzlaşma yollarıyla netice almak lazımdır" ifadelerini kullandı.

HALK ŞİDDETE DESTEK VERMEDİ

PKK'nın son dönemlerde tekrar şiddetin dozunu artırmasındaki nedenin "Taleplerimizi kabul ettiririz" düşüncesinden kaynaklandığını vurgulayan Fırat, PKK'nın hendek kazmasının ne gibi sonuçlara yol açacağını hesaplayamadığını söyledi. Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla direnişin ve desteğin daha fazla artacağını hesapladı. Ne kadar çok mağduriyet olursa o derece desteğin olacağını düşündüler. Fakat olmadı. İnsanlar; çatışmayla, şiddetle iç içe yaşamak istemiyorlar. Kıştan başlayıp, ‘Baharda göreceksiniz!’ diyerek, bütün coğrafyada hakimiyeti elde edeceklerini savundular. Bahar geldi ama sonuç yok. "

SAVAŞ HESABI TUTMADI

PKK'nın yaptığı savaş hesaplarının tutmadığını söyleyen Fırat, "Çünkü Türkiye’de güvenlik güçleri, kırsal alanda insansız hava araçları, akıllı silahlar ve diğer yöntemlerle kontrolü sağladı. PKK kırsal alanda eski hareket kabiliyetine sahip değil ve anında yok ediliyor. Kırsalda ortaya etkin eylem koyamayınca ağırlığı yine şehirlere taşıdılar. 'Belki Suriye gibi bir durum oluşur ve netice alırız' düşüncesiyle hareket ettiler veya ettirildiler ve yanıldılar." diye konuştu

HENDEKLER YÜZÜNDEN YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

"Hendek siyasetinin en büyük maliyeti yaşanan can kayıplarıdır" diyen Fırat, sözlerine şöyle devam etti:

"Devleti ve hükümetleri zorbalıkla eleştirip suçlayan ve kendilerini 'Kürt Özgürlük Hareketi' olarak tanımlayan bir yapı, kendisi için bir statü sağlamak uğruna bir savaş başlattı. 10 aydır süren şiddet eylemleri ve hendek savaşları sonucu yüzlerce insan hayatını kaybetti. Kürtlerin sahip oldukları ve başta tarihsel mirasları olan kentleri olmak üzere pek çok değerleri de geriye dönüşü mümkün olmayan bir şekilde kaybedildi. Bunlar, şehirlerin göbeğinde yapılmamalıydı. İnsanlar bölgeden kaçtılar. PKK bu yöntemleriyle askeri yeniden yerleşim bölgelerine çekti. Legal Kürt siyaseti hiçbir şey kazanamadı."

YORUMLAR 4
  • qwerty 7 yıl önce Şikayet Et
    Bölge halkının %90 'ı PKK yı destekliyor, kimse kimseyi kandırmasın.
    Cevapla
  • We Are Machines 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bölücünün, "Taktik Hata Eleştirisinin, duyurusunu yapmak... Sizi Allaha havale ediyorum. Yazık.
    Cevapla
  • Tamer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bölge halkı pkkya desdek vermemiş acaba inansakmi?
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Dyorki bölge halkı terör örgütüne desdek vermedi diyor koca bir yalan bölge halkı ölen pkklinin yerini doldurmak için gençlerini dağa gönderdiğini bilmeyen yok 5 bin pkklinin etkisiz hale getirildiğini düşünürsek bu 5 binin gökten zenbile inmedi harelde bunların %70 bölgeden dağa cikanlardir kimseyi inandiramasiniz bölgeden pkkya desdek olmadigindan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu