Fehriye Erdal Kimdir? Hangi Örgüte Üye?

DHKP-C üyesi Fehriye Erdal Kimdir? Fehriye Erdal 'ın Hayatı ve Tüm Detaylar Haberimizde…

Fehriye Erdal Kimdir? Hangi Örgüte Üye?
Fehriye Erdal Kimdir? Hangi Örgüte Üye?
GİRİŞ 15.06.2016 12:53 GÜNCELLEME 15.06.2016 12:57

Fehriye Erdal 1996 yılında işlediği Özdemir Sabancı Suikastı sonrası yurtdışına kaçan DHKP-C üyesi kişidir. İşadamı Özdemir  Sabancı ile beraber Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996 'da DHKP-C 'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center 'da öldürülmüştü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Mustafa Duyar yakalanıp hapse atıldı, 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürülmüştü. Fakat Fehriye Erdal ise yurtdışına kaçmış ve Belçika ‘da yakalanmıştı.

25 Şubat 1977 yılında doğan Fehriye Erdal şuan 39 yaşındadır. 3 Kasım 1996'da Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ 'ın aracılığıyla Sabancı Center 'da işe alınmıştı. 5 ay temizlik görevlisi olarak çalıştığı Sabancı Center 'da  Sakıp Sabancı 'yı öldürmek için binaya girmiş olan İsmail Akkol ve Mustafa Duyar önce Özdemir Sabancı 'yı ve beraber toplantı yapmakta olduğu Sabancı Holding'e bağlı bir şirket olan Toyotasa 'nın genel müdürü Haluk Görgün ile sekreter Nilgün Hasefe 'yi öldürmüştür.

İşlediği cinayetin ardından önce Yunanistan ‘a ardından da  Belçika 'ya kaçmıştır. Burada Knokke kentinde kaldığı apartmanda 1999 senesinde yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanmış bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etmişti.

Bugünlerde Belçika ‘dan gelen haberler üzerine Fehriye Erdal ‘ın yeniden yargılanmasının yolu açıldı. Türkiye 'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verildi. Brugge Mahkemesindeki duruşmaya ev hapsindeyken kaçan Fehriye Erdal katılmadı. Her iki tarafın da avukatlarını dinleyen hakim, Erdal 'ın gıyabında yargılanmasına karar verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!