Bombaları bitince sonik patlamayla korkuttular

Darbe girişiminin ana üssü Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde yaşananların detaylarına ulaşıldı.

Bombaları bitince sonik patlamayla korkuttular
Bombaları bitince sonik patlamayla korkuttular
GİRİŞ 18.07.2016 05:44 GÜNCELLEME 18.07.2016 05:44

Kendilerine Yurtta Sulh Komitesi adını vererek darbe girişiminde bulunan askerlerin üst olarak kullandıkları Ankara’daki Akıncı 4. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda yaşananların detaylarına ulaşıldı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre komutanlıkta hareketlilik sabah saatlerinde başladı.

IŞİD DİYE HAVALANDILAR

Üstte konuşlandırılan 27 savaş uçağı üç grup halinde hazırlandı. Uçuş personeline harekatın detaylarının daha sonra verileceği belirtildi. Ancak, ‘Koalisyon güçleri ile birlikte Suriye’de IŞİD mevzilerinin bombalanacağı’ görevi olduğu yönünde hazırlıklar yapıldı. İki grup uçak havadan yere görev tanımı ile bombalarla yüklendi. Uçaklar hangarlara çekildi. Son grup uçaklar ise havadan havaya görev tanımı ile devriye ve kol uçuşu yapacakları görev tanımı ile füzelerle yüklendi.

YEDİSİ REDDETTİ

Operasyon saati olarak 03.00 olarak bilinirken uçakların havalanması için ve ikmal için de yer personeli hazır bekletildi. Ancak darbe girişiminin erken saate çekilmesi ile birlikte ilk etapta havadan havaya görev tanımlı uçaklara kalk talimatı verildi. Havalanan pilotlara uçuşa kısa bir süre kala darbe yapıldığı ile bilgi verildi. 7 uçak pilotu görevi reddetti. Ve uçakların Ankara ve İstanbulüzerindeki uçuşlara katılmayarak üstlerinde kaldıkları öğrenildi.

MÜHİMMAT ALAMADILAR

Havadan havaya yapılan uçuşlarda Ankara ve İstanbul’da uçan f-16 ların alçak uçuş görevlerinin ardından ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı’ndaki saldırıya katıldıkları belirtiliyor. Uçakların füzelerini buralara bıraktıktan sonra Akıncı üssüne döndükleri ancak darbe girişimini anlayan personelin uçaklara mühimmat vermedikleri ileri sürüldü. Mühimmatların olduğu bölümlerin darbeye direnen subay ve askerler tarafından işgal edilmesi üzerine piste inen uçakların mühimmat almadan havalandıkları belirtiliyor. Uçakların Ankara ve İstanbul’da sonik patlamalar ile bomba etkisi yapmalarının nedeni olarak da bu gelişmelerin olduğu öğrenildi.

DÜN AKINCI ÜSSÜ BOMBALANDI

141. Av Önleme Filosu (“Kurt”), 142. Av-Bombardıman Filosu (“Ceylan”) ve 143. F-16 Eğitim Filosu (“Öncel”) burada üslenmiştir. 141. Filo, esasen savunma amaçlıdır fakat saldırı gücüne de sahiptir. TUSAŞ-TAİ tarafından üretilen yeni uçaklar, daha gelişkin silahlara sahip oldukları için, önce 141. Filo’nun emrine verilir. Daha eski uçaklar ise 142. Filo’ya kaydırılır.[2] 141. Filo, 1954-1960 arasıEskişehir’de, sonra Akıncı’da üslenmiştir. 141. 142. ve 143. filoların envanterlerinde halen aktif durumda, sırasıyla, 22[5], 12[6] ve 26[7] F-16 vardır. 142 ve 143. filolar, daha eski olan “blok 30” (1987-89 yapımı) F-16’lara sahiptir, 141. filo ise daha modern “blok 40” (1990-95 yapımı) F-16C/D uçaklarını kullanmaktadır. Akıncı Üssü dün sabah darbecilerin bir kez daha kullanmaması için bombalanarak kullanılmaz hale getirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı