Yalova'da 'emniyet imamı' yakalandı

Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin operasyonda örgütünün 'Emniyet İmamı' yakalandı.

Yalova'da 'emniyet imamı' yakalandı
Yalova'da 'emniyet imamı' yakalandı
GİRİŞ 26.07.2016 13:43 GÜNCELLEME 26.07.2016 13:43

Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli  iki 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, dört  komiser, 10 komiser yardımcısı, 19 polis memuru ve komiserlerden sorumlu "emniyet  imamı" olduğu değerlendirilen bir kamu görevlisi olmak üzere toplam 38 şüpheli  yakalandı. 
 
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, il  genelinde soruşturmaların sürdüğü belirtildi.
 
Açıklamada, 15 Temmuz günü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü  mensuplarınca ülke genelinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti  Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir  düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye, Türkiye Büyük Millet  Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya, görevlerini kısmen  veya tamamen engellemeye kalkışma girişimi, vatandaşların demokrasiye sahip  çıkması ve desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman asker ve polislerince  engellendiği vurgulandı.
 
 Olayla ilgisi bulunduğu değerlendirilen FETÖ/PDY terör örgütüyle  bağlantılı olabilecek kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca 16 Temmuz günü  TCK'nın 309. maddesinde düzenlen "Anayasa'yı ihlal" 311. ve 312. maddelerinde  düzenlenen "Yasama Organına" ve "Hükümete karşı suç " ve 314/2. maddesinde  düzenlenen "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı  bildirildi.
 
 Açıklamada, soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin yakalandığı ifade  edilerek, şunlar belirtildi:
 
"Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla Yalova Emniyet  Müdürlüğünce 25 Temmuz'da yapılan eş zamanlı operasyonda, bir kısmı İçişleri  Bakanlığınca açığa alına 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş ev aramaları  yapılmış, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iki 3. sınıf emniyet  müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, dört komiser, 10 komiser  yardımcısı, 19 polis memuru ve komiserlerden sorumlu emniyet imamı olduğu  değerlendirilen bir kamu görevlisi olmak üzer 38 şüpheli yakalanmıştır."
 
 Bir 3. sınıf emniyet müdürü, bir komiser yardımcısı ve bir polis  memurunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!