Gizli tanık itiraf etti! İşte o apartman

Gizli tanık olan general, 15 Temmuz’un planladığı yeri deşifre etti. Darbenin Çukurambar’daki üssü görüntülendi.

Gizli tanık itiraf etti! İşte o apartman
Gizli tanık itiraf etti! İşte o apartman
GİRİŞ 21.08.2016 12:15 GÜNCELLEME 21.08.2016 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İzmir'de yürütülen soruşturmada tutuklanan bir general "gizli tanık" olmuş ve darbe öncesi Ankara'da belirttiği iki ayrı adreste bir hafta boyunca toplantı yaptıklarını itiraf etmişti. Açık adreslerini bilmediği bu evleri izin verilmesi halinde göstereceğini ifade eden darbeci için 7 Ağustos'ta İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği'nden karar alındı. Ertesi gün cezaevinden çıkarılan cuntacı, refakatçi polisler eşliğinde tarifeli uçakla sabah saat 06.30'da İzmir'den Ankara'ya getirildi. Polis tutanağına yansıyan işlemler doğrultusunda "gizli tanık" önce Çayyolu'nda bulunan villayı gösterdi. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde bulunan ve darbecilerin toplantılarına ev sahipliği yapan villada "Empati Danışmanlık" adlı firmanın izine rastlandı. Ancak bu firmanın sahiplerinin bir süre önce Kızılay'a adresi belirlenemeyen bir noktaya taşındığı ortaya çıktı.



ÇINAR APARTMANI, DAİRE 4

İlk adresteki işlemlerin ardından "gizli tanık" bu kez geçmişte FETÖ'nün "Kozmik Oda" kumpasıyla gündeme gelen Çukurambar semtine getirildi. Darbeci general saat 12.30'da Kızılırmak Mahallesi'nde lüks site içinde Çınar Apartmanı'nın 2. katındaki 4 numaralı daireyi gösterdi. Darbecilerle burada toplandıklarını bir kez daha ifade etti.

PARMAK İZLERİ ALINDI

Polis inceleme için söz konusu eve girerek parmak izi örnekleri aldı. 160 metre kare genişliğindeki evde karıkoca eğitimci çiftin iki çocuklarıyla birlikte yaşadıkları belirlendi. Lüks evin FETÖ'nün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışan A.Ö. tarafından 1 yılı aşkın süre önce aylığı 2 bin 400 TL'den kiralandığı saptandı. Eşi de kendisi gibi FETÖ'ye bağlı Atlantik Eğitim Kurumları'nda öğretmen olan A.Ö.'nün darbe girişiminin başarısız olması üzerine Adil Öksüz'ün deşifre olmaması için harekete geçtiği tespit edildi. A. Ö.'nün 24 Temmuz günü toplantılara katılanları görüntüleyen binanın kamera kayıt cihazını söktüğü ortaya çıktı. Aracına çarpıldığını, kamera görüntülerine ihtiyacı olduğunu öne süren A.Ö., kayıt cihazının bulunduğu odanın anahtarını istedi. Bir süre sonra, panodan kayıt cihazının söküldüğü ve A.Ö.'nün de kayıplara karıştığı anlaşıldı. A.Ö.'nün eşyalarını ise taşınma bahanesi ile akrabalarının kamyona yükleyip götürdüğü belirlendi.



3'ER 3'ER GİRDİLER

Bina sakinleri "gizli tanığın" ifadelerini doğrulayan sözler sarf etti. Sakinler, söz konusu adrese 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce akşam saat 20.00 ile 23.00 arasında orta yaş üzeri 3 kişilik gruplar halinde sürekli birilerinin gelip gittiğini ifade etti. Bu süre zarfında ev sahibinin kendi kullandığı 06 FG plakalı otomobilini evine getirmediği sürekli değişik araçlarla eve gelip gittiğini ancak bu araçları evin uzağına park ettiğine dikkat çektiler. Ev sahibinin darbe girişiminden sonra yurt dışına gitmek istediğini de ifade edildi...

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 2
  • mehlail 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • dikdruş 7 yıl önce Şikayet Et
    ey devlet büyükleri bu Millete devlete çökmüş olan hainleri Ceza evlerin de boğun bizim ekmeğimizi yedirmeyin gerek olursa !!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı