30 Kasım'a kadar hepsi yasaklandı

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, 30 Kasım tarihine kadar başkentte tüm toplantı, gösteri, yürüyüş ve mitingin yasaklandığını duyurdu.

GİRİŞ 17.10.2016 19:33 GÜNCELLEME 18.10.2016 09:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ankara Valiliği tarafından umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşlere 30 Kasım'a kadar yasak getirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin eylem arayışı içinde oldukları ve bazı hazırlıklar yaptıklarının tespit edildiği belirtilerek, özellikle vatandaşların toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda gerçekleştirilecek toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerin hedef olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeni ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla Ankara il sınırları içinde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun ek 1'inci maddesi kapsamında umuma açık alanlarda düzenlenecek oyun, temsil, açıklama ve çeşitli şekillerdeki gösteriler 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11'inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden 17 Ekim 2016 tarihinden başlamak üzere 30 Kasım 2016 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının umuma açık alanlarda yapacağı etkinlikler, Valilik iznine tabidir.

Emir ve yasaklamalara uyulmaması halinde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacaktır."

YORUMLAR 19
  • Beytullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bencede cok dogru bir karar.
    Cevapla
  • maho ağa 7 yıl önce Şikayet Et
    bize 10 kasımı 29 ekimi kutlatmayacaklar diyen malum kesim anlamıyor hükümet bunların can güvenliğini koruyor.bir bombalı eylem olup insanlar ölse bu seferde devlet engel olmadı diye oradan devlete vurmaya çalışacaklar.gar saldırısını hatırlayın.polisin gösterdiği toplanma merkezinin dışında farklı bir yerde toplanıldı ve bu kontrolsüz bölgede yapılan eylemde 100 kisi öldü ve işin garip tarafı oradakiler gelen polise ambulansa saldırdı .devlet yetkililierinin dedigi gibi bombalarin 100 tanesi engellenir ama aradan kaçan bir tanesi insanlarin canina mal olur.işte o bir taneye de o imkan verilmemeli.
    Cevapla
  • n.d 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru karar...
    Cevapla
  • süleyman 7 yıl önce Şikayet Et
    29 ekim 1923 CUMHURİYETİMİZİN ilanı kutlanmıcak yani
    Cevapla
  • cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    sen evinde kutlarsın
    Cevapla
  • Kerem 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yasaklar ulkesiyiz bir eksik bir fazla farketmez
    Cevapla
  • Orhan Küçükönder 7 yıl önce Şikayet Et
    Belçika'da OHAL nedeni ile otellerin resepsiyonlarında ağır silahlı askerleri çalıştırıyor devlet ne konuşuyorsun sen!
    Cevapla
  • Acaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bir Dost, acaba Avrupa'nın hangi OHAL bölgesinde ikamet etmektesiniz? Biraz oralardaki vahşi uygulamaları anlatsanız da bizimkiler ibret alıp hallerine şükretseler...
    Cevapla
  • acaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Dost kardeş, Avrupa'nın hangi Ohal bölgesinde ikamet etmektesiniz. Anlatsanıza biraz bize oradaki vahim uygulamaları, bilmeyenler öğrenip hallerine şükretsinler.
    Cevapla
  • ozan 7 yıl önce Şikayet Et
    o yüzden burada rahat rahat yorum yapiyorsun demi. fransada askerler otel, hastane, okul avm giriş çikişlarinda ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tutuyor. ülkemizi karalamaktan vazgeçin artik ulan. hiç mi türk kani taşimiyorsunuz. bir damla olsa zaten böyle konuşmazdiniz.
    Cevapla
  • islam 7 yıl önce Şikayet Et
    istemiyorsanz yasaklarin olmadigi bir ülkeye alalim szi
    Cevapla
  • OTTOMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye dek dünyanın hangi bölgesinde veya Türkiye'nin hangi döneminde bu kadar özgür ve açık bir şekilde karşıt fikirleri dahil demokrasi çatısı altında anlayışla karşılayan bir ülke veya hükümet gördünde HAKlı bir sebepten alınan önlemler için ülkeyi yasaklar ülkesi ilan edebiliyorsun ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi