600 Suriyeli mülteciye sıcak yemek dağıtıldı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Suriyeli mültecilere; aralarında yetim, engelli, dul ve yaşlıların olduğu yaklaşık 600 ihtiyaç sahibine sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

600 Suriyeli mülteciye sıcak yemek dağıtıldı
600 Suriyeli mülteciye sıcak yemek dağıtıldı
GİRİŞ 15.11.2016 17:11 GÜNCELLEME 15.11.2016 17:11

Sıcak yemek dağıtımı Hasene Türkiye Şubesi Ankara temsilciliği tarafından gerçekleştirildi.

Merkezi Almanya’da bulunan Hasene Derneği başta yetim ve su kuyusu olmak üzere farklı ülkelerde farklı proje ve kampanyalar yürütüyor. 

Dağıtıma katılan Hasene Türkiye Şubesi Ankara Temsilcisi Fahri Eyeci çalışmaları değerlendirdi ve şunları söyledi: “Başkent Ankara’da yaklaşık 200 bin mülteci yaşıyor. Mültecilerin yoğun bulunduğu ilçe ise Altındağ ilçesi. Burada farklı farklı insan manzaraları ile karşılaşıyoruz. Yalın ayak gezen mülteci çocukları, evinde pişecek yemeği olmayan anneler, bir kolunu ya da bacağını kaybetmiş babalar bizleri derinden etkileyen insan tabloları olarak karşımızda duruyor. 

Bir işadamı hayırseverin destekleriyle buradaki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikram ettik. Kavurma et, pilav, ekmek ve ayrandan oluşan menüyü yaklaşık 600 kişiye verdik. Yemekleri öğrenci yurdunda pişirdikten sonra, yetimlerin eğitim aldığı Ali Ersoy Kız Kuran Kursu önünde yetimler başta olmak üzere çevrede bulunan dul, engelli ve mazlum mültecilere dağıttık.”  

Dünyanın 100’den fazla ülkesinde insani yardım çalışmaları yürüten Hasene Derneğinin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ nebevi öğüdü doğrultusunda mültecilere ensar olmaya çalıştığını ifade eden Eyeci şunları aktardı: “Yaklaşık 3 milyon mülteciye kapılarını açmış Türkiye’de bu tür çalışmaların önemi büyük. Dağıttığımız bir öğün sıcak yemek mazlum mültecilerin sorunlarını hepten çözmeyebilir; lakin onlara umut olmak, onları unutmadığımızı bir kase sıcak yemekle de olsa hissettirmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek onların hayata sımsıkı tutunabilmeleri için büyük önem arzediyor.

Unutmayalım ki mülteciler büyük bir imtihan içerisindeler. Bizler ise ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ nebevi öğüdü bağlamında mültecilerle imtihan ediliyoruz. Yemek için sıraya giren çocukların mutluluğu ve umut dolu bakışları bizler için çok anlamlıydı. Yemek alan annelerin dua ve selamlarını aldık.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!