İran'dan ilk yorum! ABD'nin katılmasına...

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Astana'ya davet edilmesinin doğru bir karar olduğunu söylemişti. İran ise buna karşı olduğunu duyurdu.

İran'dan ilk yorum! ABD'nin katılmasına...
İran'dan ilk yorum! ABD'nin katılmasına...
GİRİŞ 17.01.2017 19:23 GÜNCELLEME 17.01.2017 23:14
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Astana'daki Suriye görüşmelerine ABD'nin katılması konusunda Türkiye ve Rusya'dan açıklama geldi. Her iki ülke de ABD'nin görüşmelere katılmasına sıcak bakıyor. Ancak İran aynı görüşte değil. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, Washington yönetiminin 23 Ocak'ta masada bulunmasına karşı olduklarını söyledi. Zarif, "Biz onları davet etmedik ve orada olmalarına da karşıyız" dedi.

RUSYA NE DEMİŞTİ?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün yaptığı yıllık basın toplantısında ABD'nin Astana'ya gelmesini umduklarını ilan etmişti. Lavrov, "Trump'ın ekibi ile Suriye'de yapacağımız işbirliğinin, Obama yönetimi ile yaptığımıza göre daha etkili olacağını umuyorum. Trump yönetiminden temsilcilerin Astana'da 23 Ocak'ta düzenlenmesi planlanan Suriye barış görüşmelerine davet edilmesini doğru buluyoruz ve geleceklerini umuyoruz" demişti.

Lavrov ayrıca, Trump yönetimiyle ilk temasın Astana'da gerçekleşebileceğini de ifade etmişti.

Milliyet

YORUMLAR 63
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    en iyi savaş en kötü barıştan kötüdür.hadi hayırlısı .galip olan allahtır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Muşlu,suriye meselesini iyi kavrayamadn.Şunu iyi bilki ben hiçbir zaman iran suriyede sonuna kadar haklı demedim.Önceki yazılarıma bak.Fakat baka şeyler var.Onları burda anlatmak inanki uzun.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    obama ABD si ile biraraya gelen İran, Trump ABD si ile bir araya gelmek istemiyor acaba neden ?
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    ambargo gormeis adam ne bilir ambargo nedir ! ve neden anlasdilar !
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    İran,obama abd si ile bir araya gelmedi.Nükleer anlaşmanın yapılması gerekiyordu.5+1 de sanki sadece amerika ve iran varmış gibi yorum yapıyosun.rusya çin amerika ingiltere fransa almanya ve türkiye arabuluculk yaptı.Obama irana amborga uyguladı yıllarca,bu nasıl dosstluk? İran tarafına uygulanan amborganın kalkması için doğal larak masaya oturur.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Muşluya:Hz ali ehlibeytin başıdır.Residir.Hatta hz aliye emirül mu'min de denir.Çok hadis var.Kutibe sitteyi iyice karıştır.Kutibe sitte hepsini okyamasanda,ulaştığın az verilerbile sana ne demek istediğimi anlatır
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Muşlu:Hz ali ehlibeytin residir.Cenabı hak ben cennetin dört köşesini şunlarla geserim demiştir.1.muhammed as.2.hz.ali.3.hz fatma,4.hz hasan ve hüseyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz