Reina katilinin yakalanma detayları ortaya çıktı

İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulkadir Masharipov yakalanma anı detayları çıktı!

Reina katilinin yakalanma detayları ortaya çıktı
Reina katilinin yakalanma detayları ortaya çıktı
GİRİŞ 26.01.2017 10:31 GÜNCELLEME 26.01.2017 10:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirdiği saldırı sonuncu 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalanma detayları ortaya çıktı.

"RAKKA'DAN TALİMAT GELDİ"

Konya’ya yerleştim. Konya’da bulunduğum sırada Rakka’dan talimat geldi. Yılbaşı gecesi Taksim’de eylem yapmam talimatı verildi. Taksim’de yaptığım keşif görüntüsünü gönderdim. Taksim’de mutabık kalındı. Yılbaşı akşamı Taksim’e geldim ancak çok yoğun önlem vardı. Eylemi yapmak mümkün görünmüyordu. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Aramızda Taksim’in eylem için uygun olmadığı kanaatine vardık.

reina

"BÖLGEDE YENİ HEDEF ARAMAM SÖYLENDİ"

Bölgede yeni bir hedef aramam talimatı verdi. Ben de taksiyle saat 22.00 sıralarında sahilde tur attım. Reina eylem için uygun görünüyordu. Fazla güvenlik önlemi göze çarpmıyordu. Bu durumu bana talimat veren kişiye aktardım. Reina’nın uygun olduğunu söyledim. O da kabul ederek Reina’da eylemi yapmamı söyledi. Ben de taksiyle Zeytinburnu’na geldim. Kaldığım evdeki silahı alarak Reina’ya geldim ve eylemi gerçekleştirdim.”

reina-6545

BİLGİSAYARINDAN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Masharipov’un sorgusu sürerken, incelenen laptopunda Rakka emiriyle talimat yazışmaları polis tarafından çözüldü. Esenyurt’ta saklandığı ‘güvenli ev’de polisin amansız takibi sonucu yakalanan Masharipov’un cep telefonu ve bilgisayarı polis tarafından inceleme altına alınmıştı.

‘Laptop’undaki yazışmalarda İstanbul’da yılbaşı gecesi ikinci bir saldırının daha planlandığı, ancak başarılamadığı ortaya çıktı.

reina-saldırganı

KAÇ EŞİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov'u, DEAŞ'ı benimseyen Uygur, Özbek, Kırgız ve Kazaklar imam/önder olarak görüyordu. Hatta Uygur asıllı bir DEAŞ'lı kız kardeşini ona eş olarak verdi. Masharipov'un ikisi Özbek, biri Kırgız, biri de Uygur olmak üzere 4 eşi vardı.

Türkiye'de kendini "Özbekistan İslami Hareketi hocası" diye tanıttı. Bu şekilde çevre edinen Özbek Masharipov'a, DEAŞ'ta ise "Ebu Muhammed El Horasani" kod adı verildi. Örgüt kendisine sahte Uygur kimliği de düzenledi. Uygur Türkleri'nin arasına girip Doğu Türkistan siyasetinden faydalanmaya çalıştı. DEAŞ propagandası yapan Masharipov, bu örgüt dışındaki tüm Müslümanları "mürted" (dinden dönmüş) olarak nitelendirdi. DEAŞ'ı reddeden Uygur Türkleri'nin İstanbul Zeytinburnu'ndaki lokantalarının bombalanması gerektiğini söyledi. Polis, azılı teröristle birlikte onunla irtibatlı olan hücreleri de çökertti.

ABDULKADİR MASHARİPOV KİMDİR?

1983 senesinde dünyaya gelen Abdulkadir Masharipov aslen Özbekistanlıdır. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi olan DAEŞ'li terörist 4 dil bilmektedir. 

Türkiye'ye 2016 senesinin Ocak ayında giriş yaptığı tahmin edinilen Abdülgadir Masharipov evli ve iki çocuk babasıdır.

01 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Masharipov 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan operasyon kapsamında canlı olarak ele geçirilmiştir.

Reina teröristi suçunu itiraf ederken parmak izleri de örtüşmüştür.

17 gün boyunca Esenyurt'ta bir evde saklanan Masharipov bulunduğu daireden 197 bin ABD doları 2 adet tabanca ve 2 adet dron çıkmıştır.

YORUMLAR 2
  • Doğulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Kanımızla beslenir,nifak tohumları eker bu caniler.
    Cevapla
  • eeee 7 yıl önce Şikayet Et
    eee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı