Suikast talimatı yurtdışından gelmiş!

Karlov suikastında talimatın yurtdışından geldiğini gösteren tetikçi Mert Altıntaş’ın silinen e-mail yazışmaları özel bir ekip tarafından geri getirildi.

Suikast talimatı yurtdışından gelmiş!
Suikast talimatı yurtdışından gelmiş!
GİRİŞ 29.01.2017 11:06 GÜNCELLEME 29.01.2017 11:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastında katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın talimatı e-mail’le yurtdışından aldığını ilk kez ortaya çıktı.

KİLİDİ ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından FETÖ ile ilgili soruşturmalar için oluşturulan özel ekip suikastın kilidini çözdü. İnternette iz bırakmamak için sık sık VPN kullanan, hedef saptırmak için bazı cemaat ve gruplarla 3 ay boyunca ilişki kurmaya çalıştığı tespit edilen katilin, suikasttan önce bilgisayarında ve maillerinde bağlantılarını karartmak için temizlik yaptığı tespit edildi.

SUİKAST EMRİ YURTDIŞINDAN

Emniyet’te 15 temmuz soruşturmaları için oluşturulan siber ekip katilin cep telefonu ve bilgisayarını didik dedik etti. Silinen e-mail yazışmalarının büyük bölümünü geri getirdi. Yapılan incelemede Karlov suikastının yurtdışından e-maille geldiğini ortaya koyan kanıtlara ulaşıldı. Soruşturmada elde edilen bulgular ve HTS dökümü incelemesinde suikast talimatının Türkiye içinden aldığını gösteren bir ize rastlanmamıştı.

 

YORUMLAR 7
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası gizli servislerin isi . Türkiye de Kaybedecekler.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ülke hangisi
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Google dan silinen bir mail , geri dönüşüm kutusundan da silinmişse nasıl geri getiriliyor arkadaş. Biri adam akıllı acıklama yapsın ya.
    Cevapla
  • Sayın fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazılım işinden biraz anlıyorsam o silinen maili ancak gmail merkezi verir başka türlü de alamazsın
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun için özel yazılımlar mevcut. Anlatmak zor çünkü anlatırsak birileri farklı amaçları için kullanabilir.
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuç? diyelimki ab ülkesinden geldi. Elden birşey gelmedikten sonra çözsen ne olur bilsen ne olur. 8 tane haini alamıyoruz Yunandan herşey ortadayken.
    Cevapla
  • TR2023 7 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar sistemlerinde ve sanal alemde hicbirsey tamamen silenemez.. silsende ortaya cikma huyu vardir.. silmek icin hard diskleri zero levelde silmek gerekiyor.. hatta bunu bile tekrar tekrar ederek asimetrik silme metodu yapmak lazim.. bu metodu kullanmak icin sistem disi özel bir yazilim gerektiriyor ancak böyle birseyi herkes bilmedigi icin yapmasi kolay degil.. ayrica her kayitin muhakkak bir kopyasi bulunur.. gerekse bir mediumda yada internetde veya networkde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den her yıl 30 milyar TL çalıyorlar!
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti