Mersin'de 2 bin Suriyeli tahliye ediliyor

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde mahalleli ile Suriyeliler arasında çıkan kavganın ardından sığınmacılar tahliye edilmeye başlandı.

Mersin'de 2 bin Suriyeli tahliye ediliyor
Mersin'de 2 bin Suriyeli tahliye ediliyor
GİRİŞ 18.04.2017 16:52 GÜNCELLEME 18.04.2017 16:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'nde, tarım işçisi olarak çalışan bir grup Suriyeli ile mahalleli arasında dün akşam alacak verecek konusundan tartışma yaşandı.

SURİYELİLERLE MAHALLELİ ARASINDA KAVGA

İki grup arasındaki tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Olaya dahil olan mahalleli ve diğer Suriyeliler arasında yaşanan taşlı sopalı kavgada, 1 Suriyeli yaralanırken, sığınmacıların saldırdığı bir aracın camları kırıldı. Kavga sırasında silah sesleri de duyulurken, mahalleye çok sayıda polis, TOMA ve zırhlı araç sevk edildi.

2 BİN SURİYELİ TAHLİYE EDİLİYOR

Bölgede polis, Suriyeliler ile mahalle sakinlerinin tekrar karşı karşıya gelmemesi için bölgede zırhlı araçlarla geniş çaplı önlem alırken, Mersin Valiliği tarafından sığınmacıların tahliyesine karar verildi.

Bu gelişme üzerine polisin gözetiminde tahliye işlemlerine başlandı. Bölgede yaşayan yaklaşık 2 bin Suriyeli, çadırlarını sökerken eşyalarını da getirilen kamyonlara yükledi. Büyükşehir Belediyesi de mülteciler için yemek dağıttı.

YORUMLAR 1
  • konya 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada suryeler var ama nekadar vahşi olsa böyle durumlar yok herkes normal evde kalıyorlar alile olanlar daha fazla şansları var bir dorun varsa kanun var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi