Dev operasyon! 16. günde bu fotoğraf geldi

TSK’nın teröristlere yönelik başlattığı operasyon aralıksız sürüyor... Mehmetçik, 2 bin 600 rakımlı Kato Dağı’na Türk bayrağını astı.

GİRİŞ 05.05.2017 11:19 GÜNCELLEME 05.05.2017 11:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı bölgesinde başlattığı geniş kapsamlı operasyon 16’ncı gününde devam ediyor. Mehmetçik, 2 bin 600 rakımlı dağa Türk bayrağı astı. Bayrağın asılma videosu, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

TSK’nın, Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesindeki terör örgütü PKK mensupları ile sığınak ve barınaklarına yönelik 16 gün önce güvenlik korucularının da katılımıyla başlattığı geniş kapsamlı operasyon aralıksız sürüyor. Güvenlik güçleri, hava sıcaklığının zaman zaman eksi 15 dereceyi bulduğu ve karların henüz erimediği 2 bin 600 rakımlı dağda, teröristlerin inlerine giriyor. Sarp kayalıkları aşan güvenlik güçleri, bölgedeki mağaraları tek tek arıyor. Güvenlik güçlerine, Atak tipi helikopterler de havadan destek verirken, dün yapılan arama faaliyetlerinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

KATO'YA TÜRK BAYRAĞI

Öte yandan Mehmetçik, Kato’ya Türk bayrağı da astı. 3 asker tarafından dağın en yüksek tepelerinden birine bayrağın asıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • arıza 141 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim polisimizi, askerimizi tüm kötülüklerden korusun ALLAHA emanet olun.
    Cevapla
  • 58sivas60 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah Tüm vatansever askerlerimizi ve polislerimizi güvenlik güclerimizi korusun. 1996 yılında beytuşsebapta askerdim. ve o dağları çok iyi bilirim. Allah yar ve yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • caner 6 yıl önce Şikayet Et
    neden kar da beyaz elbise giymiyorlar
    Cevapla
  • sahin57 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahınıza kurban Rabbim her an yar ve yardımcınız olsun alnınızdan öpüyorum
    Cevapla
  • el tantuni 6 yıl önce Şikayet Et
    hala anlamiyorum diksene oraya bir kalekol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!